28.08.2014 10:00

Sporta svētki Zaķumuižas Sapņu līcī

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sporta svētki Zaķumuižas Sapņu līcī www.ropazi.lv

23. augustā Zaķumuižā Sapņu līcī norisinājās jau tradicionālie 13. Ropažu novada Sporta un atpūtas svētki.

Sveicot sportistus, līdzjutējus, atbalstītājus, tiesnešus, iedzīvotājus un viesus, pēc galvenās tiesneses Ingrīdas Amantova ziņojuma Sporta svētkus atklāja Ropažu novada domes priekšsēdētājs Zigurds Blaus. Priekšsēdētājs teicās nākamgad aktīvi piedalīties un sportot, iespējams, pat ar savu komandu.

Brīnumainā kārtā jau parādes brīdi visi lietus mākoņi bija izklīduši un laika apstākļi bija kā radīti sportam. Ropažu dāmu līniju deju grupa "Rabbit Line" pirmo reizi uzstājās publikas priekšā. Deju grupa sagatavoja līniju deju un vadīja rīta iesildīšanos visiem aktīvistiem.

Tradicionālajā krosā šogad nepilna kilometra distanci veica gandrīz 150 dalībnieki, volejbolu spēlēja 12 komandas, futbolu deviņas komandas un strītbolu astoņas komandas. Jaunums – bērnu pilsētiņa Sapņu līcī. Visas aktivitātes jaunākajai paaudzei notika vienkopus. Arī radošā darbnīca "Bizbizmārītes" Sporta svētkos darbojās pirmo reizi.

Tika noskaidroti "pievilcīgākie kundziņi" piecās vecuma grupās (vietas tika dalītas, reizinot pievilkšanos un svaru), un ir skaidrs, ka vismaz trīs vīrieši savu svaru var pievilkt vismaz 20 reizes. Tikpat daudz "lecīgākās dāmītes", kuras vienas minūtes laikā izlec ar lecamaukliņu vairāk nekā 150 reižu (rekords 181).

Ģimenes startā šoreiz bija jāapliecina dažādas spējas – lielajā dambretē, interesantā tūrisma trasē ar laivām, jāiemēģina kamaniņsports un jātrenējas futbola čempionātam. Skolēniem bija jāapgūst handbola pamati un jāiekaro kuģis, tradicionāli jābrauc ar riteni un jāskrien kross, arī jāšķērso tūrisma trase.

Ropažu novada 13. Sporta svētkos piedalījās deviņas komandas un aptuveni 330 dalībnieki. Jau ceturto reizi pirmo vietu izcīna Zaķumuižas komandai "VISA 9" (98 dalībnieki) otrā vieta "Lapiņām" un trešā vieta "Eldai".