23.08.2014 17:20

Sieviešu rallijā Jūrmalā tomēr neizdodas uzstādīt jaunu Ginesa pasaules rekordu

Autors  Nozare.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sieviešu rallijā Jūrmalā tomēr neizdodas uzstādīt jaunu Ginesa pasaules rekordu www.rekordrallijs.lv

Sestdien Jūrmalā un tās apkārtnē notiekošajā "Sieviešu rallijā Jūrmala 2014" tomēr nav izdevies uzstādīt jaunu Ginesa pasaules rekordu, pulcinot vienā motoru sporta pasākumā visvairāk daiļā dzimuma dalībnieču

Jaunam Ginesa pasaules rekordam bija nepieciešams, lai rallijā startētu 470 ekipāžās, tomēr uz šodienas pasākumu bija pieteikušās 328 ekipāžas, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pasākuma organizatori.

Vienlaikus pasākuma organizatori ir optimistiski un norāda – ja ar pirmo piegājienu rekordu neizdevās sasniegt, ir visas iespējas to sasniegt nākotnē, jo ir iecerēt organizēt arī citus līdzīgus pasākumus, kuros līdzšinējais rekords tomēr tiktu pārspēts.

Kā ziņots, pašlaik Ginesa rekords minētajā kategorijā pieder Indijai, kur februārī "Lavasa Women's Drive" pasākumā piedalījās 467 ekipāžas un kopumā 934 sievietes. Atskatoties uz iepriekšējā sieviešu rallija rezultātiem, Latvija šo rezultātu jau ir pārspējusi - iepriekš mūsu sieviešu rallijā bija pieteiktas 556 ekipāžas un kopā 2000 dāmu.

Kā iepriekš stāstīja "Sieviešu rallija Jūrmala 2014" organizatoru pārstāve Laura Tabita, tieši šis fakts viņu bija mudinājis šodien oficiāli sasniegt faktiski jau esošo Ginesa pasaules rekordu.

Kā ziņots, rallija trases aptuvenais garums ir 200 kilometri. Rallijā iespējams startēt ar jebkuru vieglo automašīnu, kam izieta tehniskā apskate un kas piemērota Latvijas ceļu satiksmei, bet pasākuma oficiālais auto būs "Ford". Katra ekipāža tiks pakļauta arī slēptai laika kontrolei. Pārkāpuma gadījumā pēc finiša var draudēt soda minūšu piešķiršana.

Pasākuma noslēgumā rallija dalībniecēm tiks pasniegtas veicināšanas balvas vairākās nominācijās. Savukārt ekipāža, kas būs ieguvusi pirmo vietu, saņems iespēju doties pilnībā apmaksātā ceļojumā uz Turcijas kūrortpilsētu Antāliju, kā arī 100% studiju maksas atlaidi pirmajam studiju gadam kādā no biznesa augstskolas "Turība" īstenotajām profesionālā bakalaura studiju programmām.

Pirmais sieviešu rallijs notika 2009.gadā, šogad tas norisinās jau sesto gadu pēc kārtas. To rīko SIA "Stipriem Events&Media" sadarbībā ar Jūrmalas domi.