14.08.2014 20:41

Latvijas šahisti Pasaules šaha olimpiādē finišē ceturtā desmita vidū

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas šahisti Pasaules šaha olimpiādē finišē ceturtā desmita vidū Latvijas Šaha federācija

Pierīgas šahistu pārstāvētā Latvijas izlase paliek patālu no paustā mērķa pacīnīties par vietu labāko desmitniekā.

Norvēģijas pilsētā Trumsē notikušā "Open" turnīra pēdējās trijās kārtās Latvijas komanda nospēlēja neizšķirti 2:2 ar Spāniju, ar 1,5:2,5 zaudēja Izraēlai un slēdza miera līgumu ar Slovākiju 2:2. Aleksejs Širovs no Carnikavas aizvadīja trīs partijas, vienu uzvarēja un divas beidza neizšķirti, olainietis Normunds Miezis priekšpēdējā kārtā piedzīvoja zaudējumu, bet garkalnietis Toms Kantāns zaudēja abās partijās.

Ar piecām uzvarām, trim neizšķirtiem un trim zaudējumiem 11 mačos Latvijas šahisti savāca 13 punktus un noslēguma kopvērtējumā ieņēma 35. vietu 177 komandu konkurencē. Par uzvarētājiem kļuva Ķīnas izlase (19 p.).

Triju Pierīgas šahistu pienesums olimpiādē bijis šāds: izlases līderim Aleksejam Širovam piecas uzvaras, četri neizšķirti un viens zaudējums, Normundam Miezim divas uzvaras, viens neizšķirts un divi zaudējumi, bet Tomam Kantānam divas uzvaras, neizšķirts un pieci zaudējumi.

Latvijas dāmu komanda ierindojās 39. vietā. Iepriekšējā Pasaules šaha olimpiādē pirms diviem gadiem Turcijā dāmas ieņēma 18. vietu, bet vīrieši finišēja 28. pozīcijā.