19.04.2012 16:29

Volejbolisti sāk cīņas par olimpiskajām ceļazīmēm

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Volejbolisti sāk cīņas par olimpiskajām ceļazīmēm no arhīva

Nedēļas nogalē Babītē, Jaunmārupē un Tīrainē notiks Latvijas III Olimpiādes priekšsacīkšu turnīri.

 

Par četrām ceļazīmēm uz finālturnīru, kas notiks no 6. līdz 8. jūlijam Liepājas Olimpiskajā centrā, cīņu sāks 19 vīru un 11 dāmu komandas.

Vīru priekšsacīkšu turnīrs Zemgales reģionā notiks Mārupes novada Tīraines sporta kompleksā un Jaunmārupes sākumskolas sporta zālē. Laukuma saimnieku Mārupes novada volejbolistu pretinieki būs Ķekavas novads, Rundāles novads, Vecumnieku novads un Jelgavas novads.

Pēc viena apļa turnīra divu pirmo vietu ieguvēji kvalificēsies otrajai kārtai un maija sākumā divos pāros sacentīsies ar divām labākajām Kurzemes reģiona komandām (Aizputes, Dundagas, Jaunpils, Kuldīgas vai Talsu novadi). Šo dueļu uzvarētāji iegūs tiesības startēt Latvijas Olimpiādē.

Zīmīgi, ka šāgada Latvijas čempionāta finālā cīnījās divas Jelgavas novada komandas – Jelgavas volejbola klubs "Biolars" pārspēja "Poliurs/Ozolnieki" vienību.

Priekšsacīkšu turnīrs dāmām ritēs divās apakšgrupās. Viens no tiem no piektdienas līdz svētdienai notiks Babītes sporta kompleksā Piņķos, kur mājinieces uzņems Ikšķiles, Gulbenes, Salacgrīvas un Kandavas novada, kā arī Valmieras pilsētas komandas.

Trīs labākās vienības iekļūs otrajā kārtā, kur grupu turnīrā sacentīsies ar otrās apakšgrupas trim labākajām komandām (Kuldīgas, Bauskas un Mazsalacas novadi, kā arī Jelgavas un Daugavpils pilsētas). Četras komandas ar lielāko punktu skaitu, ņemot vērā arī pirmā posma savstarpējo spēļu rezultātus, nodrošinās vietu finālturnīrā Liepājā.

Apriņķis.lv jau ziņoja, ka pagājušās nedēļas beigās sporta kluba "Babīte" volejbolistes nodrošināja pirmo vietu Latvijas augstskolu atklātajās sacensībās, jeb Studentu līgā.