12.04.2012 14:10

Sestdien notiks cīņas par Latvijas kausu regbijā-7

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sestdien notiks cīņas par Latvijas kausu regbijā-7 Latvijas Regbija federācija

Finālturnīrā divpadsmit komandu vidū būs arī Ķekavas, Baldones un Garkalnes regbija klubu pārstāvji.

Latvijas kausa izcīņas finālturnīra pēdējie dalībnieki kļuva zināmi trešdien, kad pirmo reizi šo turnīru vēsturē tika sarīkots priekšsacīkšu turnīrs. Triju komandu konkurencē pirmo vietu un ceļazīmi uz finālu izcīnīja "Eži/LMT-2" regbisti, kuri ar 19:7 uzvarēja "Baldone/LSPA" komandu un ar 19:5 "Piekūni/Imanta" vienību. Baldoniešiem pēc panākuma 15:7 pār "piekūniem" nācās samierināties ar otro vietu.

Par spīti tam sestdien Latvijas Universitātes stadionā Rīgā paredzētajā finālturnīrā Pierīgas regbija klubi būs pārstāvēti kupli. Ar divām komandām turnīrā startēs Ķekavas "Miesnieki" un Garkalnes klubs "Livonia", viena vieta atvēlēta "Baldone/LSPA" regbistiem.

Atbilstoši turnīra nolikumam 12 komandas aizvadīs priekšsacīkšu turnīrus četrās apakšgrupās. Grupu pirmo vietu ieguvēji pusfinālos turpinās cīņu par Latvijas kausu, bet otro un trešo vietu īpašnieki sacentīsies par šķīvi (kopvērtējuma piektās vietas ieguvējiem) un biķeri (9.vietas ieguvējiem). Turnīra sākums paredzēts plkst.10.30, fināli – ap plkst.16.30.

Pērn par Latvijas kausa ieguvējiem regbijā-7 kļuva kluba "Miesnieki" komanda "Transact Pro", kas finālā ar 65:7 pieveica regbija klubu "Baldone". Šogad kausa īpašnieki startēs ar nosaukumu "LDE Miesnieki".

"Jūtami augusi konkurence. Pagājušajā gadā mums bija grūti sameklēt 12 komandas, bet šogad bija pat jāorganizē papildu kvalifikācijas turnīrs. Sacensībās piedalīsies arī pilnīgi jauna komanda no Liepājas. Dažas grupas ir spēkos ļoti līdzīgas. Piemēram, B grupa, kur spēlēs "Baldone/LSPA", LLU/Telms un "Ķekava/Miesnieki"," pirms turnīra sākuma spriež "LDE Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris, kurš ir gandarīts par to, ka Latvijas Regbija federācija sadarbībā ar turnīra ģenerālsponsoru "Isover" ir noorganizējusi sacensības Latvijas Universitātes stadionā, kur ir lielisks zāliens.