07.04.2012 20:17

Latvijas U-18 regbija izlase nosargā vietu Eiropas čempionāta B grupā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vienpadsmit Pierīgas regbija klubu spēlētāju pārstāvētā Latvijas junioru (U-18) regbija izlase ar uzvaru beigusi Eiropas čempionāta B grupas turnīru, kas notika Spānijā.

 

Pēc zaudējumiem divās pirmajās spēlēs (6:99 pret Poliju un 0:10 pret Serbiju) sestdien Latvijas jaunie regbisti ar 15:10 uzvarēja vienaudžus no Ungārijas. Ierindojoties septītajā vietā, viņi saglabāja vietu B grupā, kurā astoņas komandas sacentās par vietām no 17. līdz 24. Eiropas kopējā rangā.

Piecus punktus pēdējā mačā Latvijas komandas labā, realizējot vienu soda un vienu realizācijas sitienu, guva regbija kluba "Baldone" pārstāvis Aigars Šilo.

" Spēle notika uz laukuma, kas nedaudz atgādināja Baldones stadionu, tāpēc cīnījāmies mums ierastos apstākļos. Prieks, ka izpildījām mums doto uzdevumu – saglabāt vietu B grupā," pēc pēdējās spēles izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Mārtiņš Straume.

Bez A.Šilo Latvijas U-18 izlases sastāvā bija iekļauti vēl seši "Baldone" spēlētāji – Gundars Grieķis, Krists Liepa, Daniels Polevaičiks, Mareks Kanops, Oskars Zariņš un Renalds Vēbergs, kā arī četri regbisti no Ķekavā bāzētā regbija kluba "Miesnieki" – Emīls Gerasimovs, Juris Iesalnieks, Nauris Segliņš un Edmunds Fiļipovs.