04.04.2012 16:49

Līdzekļus Siguldas trases modernizācijai ieplānos 2013. un 2014. gada valsts budžetā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līdzekļus Siguldas trases modernizācijai ieplānos 2013. un 2014. gada valsts budžetā Krišjānis Grantiņš

4. aprīlī notikušajā Latvijas Nacionālas sporta padomes sēdē pausts atbalsts Siguldas kamaniņu un bobsleja trases modernizācijas iecerei.

Paredzams, ka līdzekļi aptuveni piecu miljonu latu apmērā šīs pasaules nozīmes trases atjaunošanai un paplašināšanai atbilstoši mūsdienu standartiem tiks ieplānoti 2013. un 2014. gada valsts budžetā, iespējams, piesaistot arī Eiropas Savienības līdzekļus, informēja Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Komunikācijas nodaļā.

"Siguldas trase ir viens no retajiem pasaules līmeņa sporta objektiem Latvijā," norādīja Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis. "Šajā trasē ir trenējušies desmit olimpisko medaļu ieguvēji no Latvijas. Siguldā regulāri notiek starptautiska līmeņa kamaniņu un skeletona sacensības, ko televīzijā ir noskatījušies vairāk nekā 30 miljoni cilvēku visā pasaulē. Taču pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados būvētā trase ir novecojusi un jāatjauno, lai 2015. gadā Siguldā varētu notikt pasaules čempionāts kamaniņu sportā."

Nepieciešamībai modernizēt Siguldas trasi piekrita arī finanšu ministrs Andris Vilks, kurš sēdē pauda neizpratni, kādēļ t.s. "treknajos gados" vairāk nekā 40 miljoni latu politiski motivētu lēmumu rezultātā tika veltīti dažādu jaunu sporta objektu celtniecībai, taču neatradās daži miljoni latu, kas nepieciešami pasaules līmeņa sporta objekta modernizēšanai Siguldā.

Šā gada 20.martā Ministru kabineta sēdē tika izskatīts informatīvais ziņojums par sporta centru un līdzīgu projektu turpmāku finansēšanu. Līdz 2012.gada 1.augustam IZM kopā ar sporta sabiedrību jāizstrādā un Ministru kabinetā jāiesniedz valsts un pašvaldību nozīmes sporta infrastruktūras attīstības koncepcija, nosakot kritērijus valsts finansējuma piešķiršanai.