01.04.2012 14:52

Penele un Ravels uzvar Latvijas čempionātā iejādē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Penele un Ravels uzvar Latvijas čempionātā iejādē Latvijas Jātnieku federācija

31. martā zemnieku saimniecības "Lielceri" manēžā Jaunmārupē notika Latvijas ziemas čempionāta trešā posma sacensības iejādē, kurās par Latvijas čempioni pieaugušo konkurencē kļuva mājiniece Airisa Penele ar Ravelu ("Lielceri").

Otrajā vietā ierindojās Kristīna Rozīte ar Brodoru (LLU sporta klubs), bet trešais labākais rezultāts – Jūlijai Tkačovai ar Orfeju (jāšanas sporta klubs "Ambers"), informēja Latvijas Jātnieku federācija. Čempionu tituli tika izcīnīti piecās jātnieku kategorijās, vērtējot divus labākos startus no trim posmiem.

"Patiesībā man nepatīk startēt savās mājās, jo grūti apvienot piedalīšanos sacensībās ar to organizēšanu. Taču esmu gandarīta par tiesnešu sniegto vērtējumu, uzvaru un to, ka mans zirgs Ravels nezaudē sportisko garu un spēj lieliski veikt savu uzdevumu," izteicās Airisa Penele.

"Sacensības "Lielceros" rīkojam tāpēc, ka es ļoti labi zinu, cik ļoti sportista un zirga pieredzei ir nepieciešami starti citos apstākļos. Tie, kuri dodas uz sacensībām citās arēnās, ir ieguvēji, jo apgūst atšķirīgu pieredzi. Tie, kuri izbrauc no "savas sētas", apliecina, ka kaut vai klusībā domā par tālāku izaugsmi, startiem vispirms kaimiņvalstīs, drīzumā – varbūt starptautiskās sacensībās."