23.02.2014 16:17

Soču spēļu izskaņā sudrabs bobsleja četriniekam (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Soču spēļu izskaņā sudrabs bobsleja četriniekam (papildināta) sochi2014.olimpiade.lv

Latvijai veiksmīgākās ziemas olimpiskās spēles svētdien Sočos noslēdzas ar Oskara Melbārža četrinieka izcīnīto otro vietu bobsleja ekipāžu sacensībās. Līdz ar to Soču spēlēs Latvijas sportisti nopelnījuši divas sudraba un divas bronzas godalgas.

Sestdien bobsleja četrinieku sacensību pirmajā braucienā O. Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un siguldieti Jāni Strengu uzrādīja piekto rezultātu. Toties otrajā viņi bija labākie, apsteidza uzreiz trīs ekipāžas un pakāpās uz otro pozīciju nieka 0,04 sekundes aiz līdera krieva Aleksandra Zubkova. Tuvākais sekotājs vācietis Maksimilians Arnds latviešiem zaudēja 0,12 sekundes.

Svētdienas pirmajā braucienā O. Melbārdis zaudēja vienīgi A. Zubkovam, un pirms pēdējā mēģinājuma abas vadošās ekipāžas šķīra 0,17 sekundes. Pēdējā braucienā Latvijas pirmais četrinieks atkal bija ātrāks par Krieviju-1, tomēr summā mājiniekiem izdevās nosargāt sekundes deviņu simtdaļu pārsvaru. Latvijas bobslejam Sočos izcīnītais sudrabs ir pirmās olimpiskās medaļas ir pirmās kopš neatkarības atjaunošanas.

Latvijas otrā ekipāža ar pilotu Oskaru Ķibermani un stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Vairi Leibomu atsevišķos braucienos sasniedza 15., 13., 17. un 16. rezultātu un debijas reizē summā ierindojās 14. vietā. Summā uzvarētājiem viņi zaudēja 2,38 sekundes.

"Pirms otrā brauciena varbūt uzradās nelies uztraukums, taču kopumā biju mierīgs un sevi kontrolēju. Trešais brauciens bija labākais no visiem veiktajiem. Pēdējā braucienā laikam rokas nedaudz drebēja, šur tur palaidu stūri vaļīgāk. Taču kopumā arī tas bija normāls brauciens," žurnālistiem pēc medaļas saņemšanas stāstīja O. Melbārdis. "Jūtos ļoti labi, esmu lepns. Šī medaļa man nozīmē ļoti daudz. Kopumā sezona bija ļoti sarežģīta, tāpēc sacensības nebija vieglas. Mūsu komanda zināja, ko cilvēki no tās gaida. Pirmo reizi tāda sajūta, neviens nebija bēdīgs, droši vien tikai priecīgs."

"Redzot simtdaļas, varbūt kaut ko vēl varētu salasīt, tomēr kopumā nav ko pārmest – lieku puišiem desmit no desmit," Latvijas komandas sniegumu rezumēja Latvijas izlases treneris Sandis Prūsis.

Latvijas karogu Soču ziemas olimpisko spēļu noslēguma ceremonijā nesīs pieredzējušākais no Latvijas bobsleja komandas Daumants Dreiškens.

Latvijas bobsleja komanda, kā arī biatlonists Andrejs Rastorgujevs un kalnu un distanču slēpotāji Rīgā atgriezīsies naktī uz otrdienu, 25. februārī, plkst. 1.40 ar čārterreisu no Sočiem.

(papildināta ar komentāriem)