22.02.2014 20:03

Mārtiņam Onskulim slalomā 27. vieta, mārupieši nefinišē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mārtiņam Onskulim slalomā 27. vieta, mārupieši nefinišē sochi2014.olimpiade.lv un zvejnieks.lv

Soču ziemas olimpiskajās spēlēs augstāko vietu no Latvijas kalnu slēpotājiem izcīnījis Mārtiņš Onskulis, kurš sestdien pēdējā disciplīnā slalomā vīriem ieņēma ļoti solīdo 27. pozīciju 117 dalībnieku konkurencē.

Pirmajā braucienā Mārtiņš līderim austrietim Mario Matam zaudēja gandrīz desmit sekundes, uzrādīja 61. rezultātu un vēlāk žurnālistiem izteicās, ka gandarījumu par rezultātu neizjūt. "Galvenais bija nobraukt tā, lai pašam ir prieks, bet tas neizdevās. Trase bija ļoti izdangāta. Ja būtu braucis ar maksimālu atdevi, iespējams, varēju būt par vienu, divām sekundēm ātrāks," teica sportists, kura mērķis bija iekļūt labāko četrdesmitniekā.

Kaut arī pēc pirmā mēģinājuma šis uzdevums tiešām likās grūti izpildāms, sanāca pat vēl labāk nekā cerēts. Pats M. Onskulis no labākajiem šoreiz atpalika vairs tikai par 7,5 sekundēm, 32 kalnu slēpotāji nefinišēja vai tika diskvalificēti, un beigās 27. pozīcija. Augstāku vietu no Latvijas kalnu slēpotājiem sasniedzis vienīgi Ivars Ciaguns 2002. gada spēlēs Soltleiksitijā, kur viņš bija divdesmit piektais.

Tostarp slaloma sacensībās Sočos neveiksmi piedzīvoja divi kalnu slēpotāji no Mārupes. Latvijas galvenā cerība Kristaps Zvejnieks, kurš iepriekš neslēpa, ka tēmē uz vietu labāko trīsdesmitniekā, bija viens no tiem 48 dalībniekiem, kas nefinišēja pirmajā braucienā.

"Iesildošajās trasēs viss gāja ļoti labi un sajūta pirms starta bija, ka esmu gatavs, tomēr jau pirmajos metros sapratu, ka trase ir padragāta un jābrauc citādāk. Kreisā iekšējā slēpe aizgāja par centimetru nepareizā virzienā un ar purngalu trāpīja mietam, kas aizgāja nepareizā pusē slēpei," Zvejnieku citē aģentūra LETA. "Trase bija grūta, cīnījos. Ātrums, manuprāt, bija labs un līdz tai epizodei viss bija kārtībā. Grūti paredzēt, ka slēpe aizies tieši to vienu centimetru nepareizi."

Pirmajā braucienā līdz finišam netika arī Kristapa novadnieks Roberts Rode. "Šodien biju sevi noskaņojis, ka jānobrauc līdz galam. Augšu nocīnījos normāli, lielākā daļa sportistu izkrita tur. Domāju, ka leja būs labāka, bet trāpīju kādā bedrē un pat neaptvēru, kad jau biju ārā," atzina mārupietis, kurš ar saviem startiem Sočos neesot apmierināts un maz ticams, ka būs redzams nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs pēc četriem gadiem.