21.02.2014 20:24

Lelde Gasūna slalomā iekļūst labāko trīsdesmitniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lelde Gasūna slalomā iekļūst labāko trīsdesmitniekā www.infoski.lv

Siguldietes izcīnīta 30. vieta slaloma sacensībās Sočos ir viena no augstākajām, ko ziemas olimpiskajās spēlēs iespējuši Latvijas kalnu slēpotāji.

Pirmajā trasē no startējušajām 84 sportistēm līdz finišam tika sešdesmit. Arī abas Latvijas pārstāves, kurām bija "tāli" starta numuri un tāpēc bija jāslēpo pa pamatīgi izdangātu trasi. Lelde Gasūna uzrādīja 37. rezultātu, līderei amerikānietei Mikaelai Šifrinai zaudējot 7,85 sekundes. Savukārt Agnese Āboltiņa ierindojās 49. pozīcijā (+12,82 s).

"Esmu apmierināta ar šo braucienu, tomēr vismaz trijās vietās ļoti tiku izsista no sliedēm. Neizgāju uz startu ar domu finišēt, bet gan pēc iespējas labāk nobraukt, tomēr laikam pāris kļūdu trasē izsita no līdzsvara, un tad jau gribēju arī finišēt," Gasūna teica žurnālistiem pēc pirmās trases veikšanas.

Savukārt A.Āboltiņa ar uzrādīto rezultātu bija sarūgtināta: "Trase man patika, būtu gribējies nobraukt daudz labāk, tomēr pirmajā braucienā galvenais bija finišēt, tāpēc nevienā mirklī neatlaidu slēpi, un tas veidoja tik lēnu rezultātu. Trases apstākļi bija daudz labāki, nekā biju gaidījusi, ņemot vērā silto laiku. Bija ļoti labi sasālīts kalns, tāpēc esmu vīlusies rezultātā. Otrajā man noteikti jāsaņemas parādīt, ka varu atpalikt daudz mazāk."

Otrajā distancē, arī ņemot vērā vēl 11 kalnu slēpotājas, kas izstājās, Lelde bija trīsdesmitā ātrākā un 30. vietu ieguva arī kopvērtējumā. Olimpiskā čempione M.Šifrina abas trases kopā izlīkumoja pa 12,75 sekundēm ātrāk. Savukārt Āboltiņa ar 35. rezultātu otrajā mēģinājumā summā pakāpās uz 37. pozīciju (+22,08 s).

Iepriekš Sočos A.Āboltiņa bija ieņēmusi 31. vietu supergigantā, bet milzu slalomā abas latvietes nefinišēja. Gan Lelde, gan Agnese paudusi mērķi pēc četriem gadiem piedalīties arī nākamajās ziemas olimpiskajās spēlēs, kas risināsies Dienvidkorejā.

Soču spēļu kalnu slēpošanas programma beigsies sestdien, kad plkst. 14.45 un 18.15 notiks slaloma braucieni vīriem. 117 dalībnieku vidū būs mārupietis Kristaps Zvejnieks (49.starta numurs), Mārtiņš Onskulis (90.) un Roberts Rode (98.). Bet plkst. 18.30 sāksies pirmais brauciens bobsleja četrinieku sacensībās, kas turpināsies svētdien.