19.02.2014 21:32

Hokeja izlase pakutina nervus olimpiskajiem čempioniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Hokeja izlase pakutina nervus olimpiskajiem čempioniem sochi2014.iihf.com

Uzturējuši intrigu līdz pamatlaika pēdējām sekundēm, Latvijas valstsvienības hokejisti ļoti cienīgā spēlē olimpiskā turnīra ceturtdaļfinālā tomēr ar 1:2 piekāpjas no NHL zvaigznēm veidotajai Kanādas izlasei.

Salīdzinājumā ar daudz spēkus prasījušo spēli pret Šveici dienu iepriekš Latvijas komandas sastāvā bija veiktas trīs izmaiņas – Edgars Masaļskis tika pieteikts kā otrais vārtsargs, bet Herberts Vasiļjevs un rota vīrusu saķērušais Kaspars Daugaviņš palika malā. Viņu vietā uz ledus devās Kristers Gudļevskis, Armands Bērziņš un Juris Štāls.

Pirmajā trešdaļā kanādiešiem bija teritoriāls pārsvars, viņi daudz vairāk meta pa vārtiem (16:6), taču Latvijas hokejistiem situācija nebūt neizskatījās bezcerīga, un viņi ik pa brīdim atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. 14. minūtē rezultātu atklāja Patriks Šārps, bet jau divas minūtes vēlāk pēc tālas Artūra Kuldas piespēles viens pret Kanādas izlases vārtsargu izrāvās Lauris Dārziņš un apspēlēja Keriju Praisu – 1:1.

Otrajā periodā spēle atsākās ar vētrainiem kanādiešu uzbrukumiem, taču K. Gudļevska meistarība un laukuma spēlētāju pašaizliedzība ļāva nosargāt rezultātu nemainīgu. Trešdaļas vidū pēc noraidījuma NHL miljonāru ofensīva noplaka, un līdz pārtraukumam uz ledus jau bija gluži līdzīga spēle, kurā vismaz divas labas iespējas izvirzīties vadībā bija Latvijas hokejistiem.

Trešajā trešdaļā Kanādas izlases uzbrukuma viļņi turpināja velties pār K. Gudļevska vārtiem. Vienreiz komandu izglāba Kristaps Sotnieks, pēdējā brīdī pāri vārtu līnijai slīdošu ripu pastumjot zem vārtsarga. Minūti vēlāk ripa trāpīja pa pārliktni, taču septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām tablo joprojām vēstīja 1:1. Tobrīd Latvijas izlase jau gandrīz bija izturējusi divas minūtes skaitliskajā mazākumā, diemžēl ar 54. metienu mačā no zilās līnijas teicami nospēlējušo K. Gudļevski pārspēja Šejs Vebers – 1:2.

Atlikušajā laikā Latvijas hokejisti spēja izveidot vēl vairākas labas iespējas atspēlēties, tomēr "brīnumu uz ledus" sagādāt neizdevās. Cienīgs zaudējums ļoti cienīgā spēlē un parādītā snieguma ziņā – viens no Latvijas valstsvienības labākajiem turnīriem.

Pārējās ceturtdaļfināla spēlēs Zviedrijas izlase ar 5:0 pieveica Slovēniju, Somija sagādāja šokējošu zaudējumu mājiniekiem krieviem 3:1, bet ASV uzvarēja Čehiju 5:2. Tādējādi piektdien olimpiskā hokeja turnīra pusfinālos tiksies Zviedrija un Somija, kā arī Kanāda un ASV.

Jau ziņots, ka kalnu slēpošanas milzu slaloma sacensībās trešdien 47. vietā ierindojās mārupietis Kristaps Zvejnieks, bet Mārtiņš Onskulis pirmajā trasē nefinišēja. Ceturtdien neviens no Latvijas sportistiem Sočos nestartēs.

Trešdien Sočos tika fiksēts arī kāds vēsturisks fakts. Līdz ar Norvēģijas komandas uzvaru pirmo reizi notikušajā biatlona jauktajā stafetē izcilais Ūle Einārs Bjerndalens kļuva par visu laiku medaļām bagātāko sportistu ziemas olimpisko spēļu vēsturē. Viņa kontā nu ir 13 godalgas – astoņas zelta, četras sudraba un viena bronzas. Kolekciju Ū. E. Bjerndalens vēl varēs papildināt stafetē vīriem.