18.02.2014 21:39

Pasaules hokeja vicečempioni pieveikti. Kārta olimpiskajiem čempioniem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pasaules hokeja vicečempioni pieveikti. Kārta olimpiskajiem čempioniem sochi2014.iihf.com

Latvijas hokeja valstsvienība olimpiskā turnīra kvalifikācijas kārtā gūst skaistu revanšu pār Šveices izlasi un pirmo reizi vēsturē iekļūst ceturtdaļfinālā. Nākamie pretinieki – Vankūveras spēļu čempioni kanādieši.

Spēles sākumā, lielā mērā pateicoties Jasa noraidījumam jau pirmajā iznācienā uz ledus, iniciatīvu pilnībā pārņēma šveicieši, un vienubrīd metienu attiecība bija 7:1 viņu labā. Toties Latvijas hokejistiem pirmo vārtu gūšanai pietika ar diviem metieniem – Oskars Bārtulis ar patālu plaukstas metienu pārspēja Karsuma nosegto Šveices vārtsargu Hilleru.

Pagāja tikai divarpus minūtes, un Lauris Dārziņš ar ļoti precīzu raidījumu no asa leņķa vārtu augšējā stūrī realizēja skaitlisko vairākumu – jau 2:0.

Otrā trešdaļa pagāja gandrīz nepārtrauktos Šveices izlases uzbrukumos, un Latvijas hokejisti atbildēja tikai ar retiem pretuzbrukumiem. Tomēr, pateicoties teicamai Edgara Masaļska spēlei un laukuma spēlētāju pašaizliedzībai, līdz 36. minūtei izdevās vārtus nosargāt. Tad gan vadzis lūza, un šveicieši vienus vārtus atguva.

Trešajā periodā Latvijas izlasei izdevās piebremzēt pretinieku ofensīvu. Tik daudz vārtu gūšanas iespēju viņiem vairs nebija, un tās, kuras bija, novērsa Masaļskis. Nepilnas divas minūtes līdz pamatlaika beigām Šveices izlases treneri izšķīrās par vārtsarga nomaiņu un par to bargi samaksāja – ripu tukšos vārtos no vidus zonas raidīja Lauris Dārziņš. 3:1, un Latvija ceturtdaļfinālā.

Trešdien plkst. 19 pēc Latvijas laika mūsu hokejisti tiksies ar 2010. gada Vankūveras ziemas olimpisko spēļu čempioniem Kanādas valstsvienību.

Pārējos kvalifikācijas kārtas mačos otrdien ar vienādu 4:0 rezultātu Slovēnija pieveica Austriju un Krievija – Norvēģiju, bet principiālajā Čehijas un Slovākijas izlašu duelī ar 5:3 pārāki izrādījās čehi.

Tādējādi trešdien ceturtdaļfinālos tiksies: 10.00 Zviedrija – Slovēnija, 14.30 Somija – Krievija, 19.00 Kanāda – Latvija un ASV – Čehija.