18.02.2014 14:02

Abas Latvijas kalnu slēpotājas Sočos nefinišē milzu slalomā (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olimpiskā čempione milzu slalomā Tina Maze Olimpiskā čempione milzu slalomā Tina Maze www.sochi2014.com

Soču ziemas olimpiskas spēļu kalnu slēpošanas milzu slaloma sacensības otrdien aizvadīja divas Pierīgas novadu sportistes.

Agnese Āboltiņa no Ķekavas novada Rāmavas pirmajā distancē, startējusi ar 76. numuru, 90 dalībnieču konkurencē uzrādīja 61. rezultātu. Uzvarētājai Tinai Mazei no Slovēnijas viņa zaudēja 13,97 sekundes, taču kvalificējās otrajam mēģinājumam. Diemžēl tajā viņa ar trasi netika galā un izstājās.

Siguldiete Lelde Gasūna startēja ar 73. numuru, taču, tāpat kā vēl 15 kalnu slēpotājas pirmajā distancē, finišu nesasniedza. Piektdien viņām abām būs iespēja reabilitēties sacensībās slalomā.

Latvijas olimpiskās delegācijas jaunākā dalībniece A. Āboltiņa iepriekš startēja supergiganta sacensībās un ierindojās 31. vietā, bet L. Gasūnai šī bija debija Sočos.

Par divkārtējo olimpisko čempioni kļuva T. Maze, kura divu distanču summā par 0,07 sekundēm apsteidza Annu Fenningeri no Austrijas un par 0,27 sekundēm vācieti Viktoriju Rebensburgu.

Pārliecinoši sliktāko rezultātu starp finišējušajām sasniedza slavenā vijolniece Vanesa Meja, kura Sočos pārstāv Taizemi un startē ar tēva uzvārdu Vanakorna. No T. Mazes viņa summā atpalika par vairāk nekā 50 sekundēm.

Trešdien Sočos paredzētas sacensības milzu slalomā vīriem. Dalībnieku sastāvā būs mārupietis Kristaps Zvejnieks un siguldietis Mārtiņš Onskulis.

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs otrdien Soču ziemas olimpisko spēļu vairākkārt atliktajās sacensībās ar kopēju startu ierindojās 14. vietā. Dienu iepriekš finišējušajās sacensībās bobsleja divniekiem Oskars Melbārdis ar Daumantu Dreiškanu izcīnīja piekto vietu, bet Oskars Ķibermanis ar Vairi Leibomu 16. vietu. Otrdien plkst. 19 spēli pret Šveici par iekļūšanu ceturtdaļfinālā aizvadīs Latvijas hokeja valstsvienība.

(papildināta ar pēdējo rindkopu)