17.02.2014 22:39

FOTO: Martins ar komandu pārved sudrabu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
FOTO: Martins ar komandu pārved sudrabu Krišjānis Grantiņš

Olimpiskais vicečempions skeletonā Martins Dukurs sagaidīšanas pasākumā Rīgas lidostā pauž cerību, ka arī nākamajos četros gados varēs strādāt kopā ar šo pašu komandu.

Kopā ar skeletonistiem brāļiem Dukuriem un Leldi Priedulēnu mājās pirmdien vakarā pārradās viņu treneri Dainis Dukurs, Mihails Arhipovs, Mareks Mezencevs un Matiass Bīdermans, kā arī fizioterapeits Mareks Osovskis.

Daudzajiem sagaidītājiem Martins Dukurs apliecināja, ka par iepriekšējos četros gados izdarīto neko nenožēlo un noteikti nemainītu 30 Pasaules kausos izcīnītās uzvaras pret vienu olimpisko zeltu. "Medaļa ir kaklā, bet aiz manis stāv milzīga komanda, kura ieguldījusi lielu darbu, lai man šajā četrgadē būtu vieglāk gatavoties sacensībām. Es domāju, ka ikviens varētu vēlēties šādu komandu. Tā ir mana bagātība," teica Martins.

Tomass, acīmredzot ticis galā ir sākotnējo rūgtumu par vēl vienu ceturto vietu, izteicās, ka, visticamāk, paliks skeletonā – daudzie laba vēlējumi un līdzjutēju atbalsts dod motivāciju turpināt. Savukārt Lelde Priedulēna pašreizējās sajūtas raksturoja kā vēl vienu dzimšanas dienu ar dāvanām: "Darbs ir ļoti smags, bet augļi – fantastiski."

Atbraucēju vidū bija arī slēpotāja Inga Dauškane un Latvijas Olimpiskās komitejas vadība – prezidents Aldons Vrubļevskis un viceprezidents Einars Fogelis. LOK vārdā A.Vrubļevskis pasniedza ziedus Tomasa un Martina mamma Marinai un viņu dzīvesbiedrēm, kuras tos esot pelnījušas pat vairāk nekā atbraucēji.

Pēc ceremonijas Rīgas lidostā olimpieši devās uz Siguldu, kur viņi tika sveikti ar valsts karogiem, īpaši veidotu slavas aleju, uguņošanu un grupas "Dzelzs vilks" koncertu.

Kā zināms, Soči ir veiksmīgākās ziemas olimpiskās spēles Latvijas sporta vēsturē – pirmo reizi izcīnītas viena sudraba un divas bronzas medaļas.