16.02.2014 21:31

Latvijas hokejisti par vietu ceturtdaļfinālā cīnīsies ar Šveici

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas hokejisti par vietu ceturtdaļfinālā cīnīsies ar Šveici sochi2014.iihf.com

Latvijas hokeja valstsvienībai otrdien Soču ziemas olimpisko spēļu turnīra kvalifikācijas kārtā būs iespēja revanšēties par sāpīgo zaudējumu pirmajā spēlē.

Ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu uzreiz ieguva grupu pirmo triju vietu ieguvēji amerikāņi, kanādieši un zviedri, kā arī labākie no otro vietu ieguvējiem somi. Pārējās komandas, ņemot vērā izcīnītos punktus un vārtu attiecību, tika sarindotas rangā no piektās līdz divpadsmitajai pozīcijai.

Latvijas izlase grupu turnīrā piedzīvoja trīs zaudējumus un palika bez punktiem, ranga sarakstā ieņemot 11. vietu. Līdz ar to kvalifikācijas kārtā Latvijas hokejistu pretinieki otrdien plkst. 19 būs reitinga sestās vietas ieguvēji Šveices izlase. Šī pāra uzvarētāji ceturtdaļfinālā tiksies ar Kanādas hokejistiem.

Pārējie "play off" kārtas pāri: Krievija (5. vieta rangā)–Norvēģija (12.), Čehija (7.)–Slovākija (10.), Slovēnija (8.)–Austrija (9.).

Kā zināms, olimpiskā turnīra pirmajā spēlē, vienīgos vārtus pēc nelaimīga rikošeta ielaižot astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām, Latvijas hokeja valstsvienība ar 0:1 piekāpās pasaules vicečempioniem Šveices izlases hokejistiem.