15.02.2014 21:22

Noraidījumi pazudina hokeja izlasi cienīgā spēlē pret Zviedriju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Noraidījumi pazudina hokeja izlasi cienīgā spēlē pret Zviedriju sochi2014.iihf.com

Pretiniekus Soču ziemas olimpisko spēļu hokeja turnīra kvalifikācijas kārtā Latvijas hokeja valstsvienība uzzinās svētdien pēc grupu turnīru pēdējām spēlēm.

Zviedrijas izlasei C grupas pēdējā spēle faktiski neko neizšķīra – ar uzvarām pār Čehiju un Šveici viņi jau bija nodrošinājuši pirmo vietu noslēguma tabulā. Savukārt Latvijas valstsvienība nevarēja pakāpties no pēdējās vietas grupā, taču iegūtie punkti varēja mainīt situāciju komandu ranga sarakstā, kas ietekmētu pāru sadalījumu kvalifikācijas kārtas spēlēs par ceļazīmi uz ceturtdaļfinālu.

Latvijas izlases treneri sestdienas spēlē deva atpūtu Edgaram Masaļskim, Herbertam Vasiļjevam un Jurim Štālam un laukumā sūtīja Kristeru Gudļevski (kā otrais vārtsargs tika pieteikts Ervīns Muštukovs), Kobu Jasu un Armandu Bērziņu.

Pirmajā trešdaļā iniciatīva piederēja pasaules čempioniem, taču Latvijas hokejisti spēlēja bez respekta pret meistarīgajiem pretiniekiem. 16. minūtē skandināvi ieguva skaitlisko vairākumu, un tā izmantošanai viņiem bija nepieciešama 21 sekunde – aizsarga Ērika Karlsona tālmetienu vārtu priekšā palaboja Patriks Berglunds.

Pagāja tikai trīs minūtes, un Latvijas valstsvienība panāca izlīdzinājumu. Pēc lieliskām Kristapa Sotnieka un Jāņa Sprukta piespēlēm ripa nonāca pie Laura Dārziņa, un viņš, izturējis lielmeistara pauzi, ieslidināja to Henrika Lundkvista sargātajos vārtos.

Otrā perioda sākuma komandas pusotras minūtes laikā apmainījās skaitliskā vairākumā gūtiem vārtiem. Vispirms asprātīgu Krišjāņa Rēdliha metienu uz vārtu pusi pielaboja Jānis Sprukts, pirmo reizi turnīrā izvirzot Latvijas izlasi vadībā. Bet drīz pēc tam Ē. Karlsons gandrīz no zilās līnijas trieca ripu vārtu "devītniekā" – 2:2.

Turpinājumā vairāk un bīstamāk uzbruka Latvijas hokejisti, taču pārāk liela centība un azarts nospēlēja ļaunu joku. Divi nedaudz apšaubāmi Arvīda Reķa un K. Jasa noraidījumi pēdējās četrās minūtēs maksāja divus zaudētus vārtus – K. Gudļevski pārspēja Daniels Alfredsons un Džimmijs Ēriksons.

Otrā trešdaļa bija iezīmīga arī ar mārupieša Ralfa Freiberga debiju olimpiskajā turnīrā, bet jau trešās trešdaļas sākumā viņš atzīmējās ar pirmo rezultativitātes punktu. Ralfa spēcīgo tālmetienu Lundkvists atvairīja, taču vārtu priekšā sekmīgi pacīnījās šobrīd vienīgais NHL latvietis Zemgus Girgensons – vairs tikai 3:4.

Latvijas izlase turpināja aktīvi cīnīties un izveidoja vairākus bīstamus momentus, diemžēl tos neizmantoja un nepilnas astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām zaudēja piektos vārtus – 3:5. Trešajā spēlē pēc kārtas Latvijas hokejisti parādīja cienīgu sniegumu, taču ar to izrādījās par maz, lai tiktu pie punktiem.

Kā zināms, ceturtdaļfinālam automātiski kvalificējas triju apakšgrupu uzvarētāji un pēc ranga labākie otrās vietas ieguvēji. Pārējās astoņas komandas pēc uzrādītajiem rezultātiem tiks sarindotas ranga sarakstā un 18. februārī aizvadīs kvalifikācijas spēles. Ceturtdaļfināli paredzēti dienu vēlāk.