15.02.2014 18:56

Dukuram otrais olimpiskais sudrabs, Latvijai trešā medaļa

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dukuram otrais olimpiskais sudrabs, Latvijai trešā medaļa www.macon.com

Vankūveras ziemas olimpisko spēļu vicečempions siguldietis Martins Dukurs izcīnījis sudraba godalgu arī Sočos. Ātrāks par viņu bija tikai mājinieks Aleksandrs Tretjakovs. Martina brālis Tomass otrajās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas finišēja ceturtajā vietā.

Kā zināms, cīņā par olimpiskā čempiona titulu pēc pirmās dienas Tretjakova pārsvars pār Martinu bija 0,56 sekundes. Trešajā mēģinājumā, kaut startā atkal bija par sekundes desmitdaļu ātrāks, Krievijas skeletonists finišā uzrādīja savu sliktāko rezultātu sacensībās. Dukurs braucienā bija mazliet ātrāks, tomēr summā atspēlēja tikai sekundes divas simtdaļas. Toties nostiprinājās otrajā vietā – tuvākie sekotāji atpalika jau vairāk nekā par pusotru sekundi.

Ceturtajā braucienā A. Tretjakovs vēlreiz apliecināja savu pārākumu Soču trasē, sasniedzot labāko rezultātu. Martins atkal bija otrais ātrākais, summā Krievijas sportistam zaudēja 0,81 sekundi un medaļu kolekciju papildināja ar vēl vienu olimpisko sudraba godalgu.

Jāpiezīmē, ka Tretjakovs pārspējis Martinu Dukuru sezonas galvenajās sacensībās otro gadu pēc kārtas – pērn viņš izcīnīja pasaules čempionāta zelta medaļu un atstāja siguldieti otrajā vietā.

Tomass Dukurs trešajā mēģinājumā sasniedza savu labāko rezultātu, apsteidza Sergeju Čudinovu no Krievijas un pakāpās uz piekto vietu. Cīņa par bronzas pozīciju vēl nebija galā – no trešajā vietā esošā amerikāņa Metjū Antuāna Tomass atpalika par 0,31, bet no priekšā esošā Džona Deilija – par 0,27 sekundēm.

Pēdējā braucienā T.Dukurs Čudinovam zaudēja 0,04 sekundes, taču summā apsteidza viņu par mazāko iespējamo starpību – sekundes vienu simtdaļu. Deilijs neizturēja spriedzi, kļūdījās startā un nokrita uzreiz par desmit pozīcijām. Toties Antuāns veica labu braucienu un nosargāja trešo vietu un bronzas medaļu. Tomass viņam zaudēja 0,32 sekundes, bet no Tretjakova summā atpalika par 3,29 sekundēm.

Ātrslidošanas sacensībās labāko rezultātu Sočos sestdien sasniedza Haralds Silovs, kurš 1500 metru distancē ierindojās 14. vietā. Jau ziņots, ka Latvijas delegācijas jaunākā olimpiete Agnese Āboltiņa no Ķekavas novada ieņēma 31. vietu – pēdējo starp finišējušajām – kalnu slēpošanas supergigantā dāmām.

Svētdien Soču ziemas olimpiskajās spēlēs no Pierīgas sportistiem sacensības paredzētas kalnu slēpotājam, mārupietim Robertam Rodem, kurš ar 60. numuru startēs supergigantā (sacensību sākums plkst.9 pēc Latvijas laika). Plkst. 17 notiks sacensības ar kopēju startu biatlonā, kurās startēs Andrejs Rastorgujevs, bet plkst. 18.15 un 19.50 notiks pirmie divi braucieni bobsleja divniekiem, tostarp Oskaram Melbārdim/Daumantam Dreiškenam un Oskaram Ķibermanim/Vairim Leibomam.