15.02.2014 14:15

FOTO: Olimpisko spēļu medaļnieki beidzot mājās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: Olimpisko spēļu medaļnieki beidzot mājās Krišjānis Grantiņš

Sestdien desmitiem tuvinieku, draugu un līdzjutēju Rīgas lidostā un pēc tam Siguldā sagaidīja Soču ziemas olimpisko spēļu medaļniekus un pārējos Latvijas kamaniņu sporta izlases sportistus, trenerus un tehniskos darbiniekus.

Iecerētā sagaidīšanas ceremonija vienubrīd draudēja izjukt, jo pirms tam Maskavā olimpieši gandrīz nepaguva uz Rīgas lidmašīnas reisu. Tomēr divas stundas pēc sākotnēji ieplānotā laika bronzas laureāti Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis, Andris un Juris Šici, kā arī pārējie komandas dalībnieki ieradās Latvijā.

Latvijas Olimpiešu kluba prezidenta Raimonda Bergmaņa vadītajā pasākumā apsveikuma uzrunas teica izglītības un zinātnes ministre Ina Druviete, Latvijas Kamaniņu sporta federācijas un Murjāņu Sporta ģimnāzijas vadītāji, bet sportisti veltīja pateicības vārdus ģimenēm, atbalstītājiem un līdzjutējiem.

Šķiet, emocionālākais ceremonijas brīdis bija, kad mazdēlus sveikt devās brāļu Šicu vecmamma. Apmaiņā pret viņas darinātajiem spilveniem Andris un Juris vecmammai ap kaklu aplika visas četras Sočos izcīnītās bronzas medaļas.

Pēc ceremonijas lidostā olimpieši policijas eskorta pavadībā devās uz Siguldu, kur notiek vēl viens sagaidīšanas pasākums.