13.02.2014 19:10

Latvijas kamaniņu braucējiem bronzas komanda (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas kamaniņu braucējiem bronzas komanda (papildināta) www.lsm.lv

Soču ziemas olimpisko spēļu kamaniņu sporta sacensības Latvijas sportistiem ceturtdien beidzās ar vēl vienu panākumu.

Pirmajā komandu stafetē olimpisko spēļu vēsturē mūsu kamaniņu braucēji izcīnīja bronzas medaļas, otrās šajās spēlēs.

Sacensībām bija pieteikušās divpadsmit komandas, kaut arī uz medaļām reāli pretendēja piecas, sešas. Latvijas izlasi, kā jau bija prognozējams, pārstāvēja krimuldiete Elīza Tīruma, Mārtiņš Rubenis un olimpiskās bronzas ieguvēji divnieku ekipāžām Andris un Juris Šici – respektīvi, tas pats sastāvs, kas pirms dažām nedēļām Siguldā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļas.

Latvieši startēja sestie un finišā uzrādīja pārliecinoši labāko laiku (2:47,295), taču visi galvenie sāncenši tobrīd vēl tikai gatavojās doties trasē. Latvijas kamaniņu braucējus pārspēja uzreiz aiz viņiem startējušie krievi (2:46,679), taču sapni par medaļām atstāja dzīvu amerikāņi (2:47,555) un itālieši (2:47,420).

Vācijas komanda, kuras sastāvā startēja četri olimpiskie čempioni individuālajās sacensībās Natālija Geizenbergere, Felikss Lohs un Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, neatstāja konkurentiem nekādas cerības (2:45,649), toties kanādieši finišā izrādījās sekundes vienu desmitdaļu lēnāki par Latvijas izlasi (2:47,395), un medaļu liktenis bija Austrijas komandas rokās.

Austriešu sportiste jau stafetes pirmajā posmā pieļāva diezgan rupju kļūdu, un jau kādu brīdi pirms finiša kļuva skaidrs, ka Latvijas komandas trešā pozīcija paliks neapdraudēta (beigās viņi palika septītie).

"Komandu sacensības psiholoģiski ir grūtākas nekā individuālās, bet man tās patīk, jo ir vēl viena iespēja iegūt medaļu. Ja stafetē visi nobrauc labi, ir rezultāts. Šoreiz visa komanda nobraucām bez lielām kļūdām," sacensības komentēja Elīza Tīruma. "Pēc sava brauciena speciāli negāju pie ekrāna, lai neredzētu Mārtiņa piekto virāžu, jo viņam tā parasti nepadevās. Medaļai neticēju līdz pat pēdējam brīdim, kaut austrieši trasē zaudēja daudz, bet tā sekundes desmitdaļa, kuru mums zaudēja tuvākie sekotāji, nav daudz."

Elīza Tīruma par bronzas laureāti kļuva, debitējot ziemas olimpiskajās spēlēs, un paveica to, kas neizdevās vecākajai māsai Maijai. Mārtiņam Rubenim šīs, visticamāk, ir izcilas sportista karjeras beigas, par kurām pēc stafešu sacensībām viņš gan vairs tik droši neapgalvoja Latvijas kamaniņu braucējiem medaļu pasniegšana Sočos paredzēta piektdien vakarā, bet mājās viņi atgriezīsies sestdien plkst. 11. Sagaidīšana starptautiskajās lidostā "Rīga".

Ceturtdien Soču spēlēs startēja vēl divi Latvijas olimpieši. Biatlonists Andrejs Rastorgujevs klasiskajā 20 kilometru distancē šaušanā pieļāva trīs kļūdas un ierindojās 33. vietā. Savukārt Inga Dauškane 10 km klasiskā stila slēpojumā apsteidza desmit sāncenses un ierindojās 65. vietā.

Piektdien jau plkst.10 pēc Latvijas laika Latvijas hokeja valstsvienība aizvadīs C apakšgrupas otrās kārtas spēli pret Čehijas izlasi. Plkst. 14.30 un 16 pirmos divus braucienus veiks Martins un Tomass Dukuri, bet plkst. 17.40 un 18.50 trešo un ceturto mēģinājumu veiks skeletoniste Lelde Priedulēna. Startēs arī biatloniste Žanna Juškāne 15 km distancē, kā arī slēpotāji Arvis Liepiņš un Jānis Paipals 15 km klasiskā stila slēpojumā.

(papildināta ar E.Tīrumas komentāru)