12.02.2014 21:22

Nelaimīgs rikošets hokejistiem Sočos laupa vismaz punktu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Nelaimīgs rikošets hokejistiem Sočos laupa vismaz punktu sochi2014.olimpiade.lv

Vienīgos vārtus ielaižot astoņas sekundes līdz pamatlaika beigām, Latvijas hokeja valstsvienība ar 0:1 piekāpās pasaules vicečempioniem Šveices izlases hokejistiem Soču ziemas olimpisko spēļu turnīra pirmajā spēlē.

Trešdienas spēlē Latvijas valstsvienības vārtos stājās Edgars Masaļskis. Laukuma spēlētāju piecnieki: Reķis – Ozoliņš, Dārziņš – Sprukts – M. Rēdlihs, Kulda – Bārtulis, Vasiļjevs – Daugaviņš – Karsums, Sotnieks – Pujacs, Indrašis – Girgensons – Ķēniņš, K. Rēdlihs – Freibergs, Cipulis – Pavlovs – Štāls. Galvenais treneris Teds Nolans pirmajā spēlē malā bija atstājis vārtsargu Muštukovu un uzbrucējus Bērziņu un Jasu.

Pēc līdzīga cīņas sākuma šveicieši pirmās trešdaļas vidū divreiz pēc kārtas nopelnīja skaitlisko vairākumu, pārņēma iniciatīvu, un vienīgi Masaļska lieliskais sniegums vārtos ļāva komandai nosargāt vārtus neskartus. Latvijas hokejistiem labākā izdevība bija pašās pirmās trešdaļas beigās, kad ripa pēc Herberta Vasiļjeva metiena skāra Šveices izlases vārtu pārliktni.

Arī otrajā un trešajā periodā šveicieši uzbruka bīstamāk, taču pārspēt Masaļski viņiem nekādi neizdevās. Savukārt Latvijas izlase ļoti tuvu vārtu guvumam bija trešā perioda vidū, kad pēc Girgensona un Ķēniņa saspēles ripa vēlreiz trāpīja vārtu konstrukcijai.

Tablo skaitīja pamatlaika pēdējās sekundes, kad pēc Simona Mozera metiena no aizvārtes ripa trāpīja mārupietim Georgijam Pujacam un rikošetā ielidoja Masaļska vārtos. Atlikušajās 7,9 sekundēs brīnumi nenotika, un Latvijas hokeja valsts vienība piedzīvoja, iespējams, vienu no sāpīgākajiem zaudējumiem.

Otrā C apakšgrupas spēlē trešdien Zviedrijas hokejisti ar 4:2 uzvarēja Čehijas valstsvienību. Piektdien Latvijas hokejisti tiksies ar Čehijas izlasi, bet sestdien C grupas pēdējā spēlē mērosies spēkiem ar Zviedriju.

Triju apakšgrupu uzvarētāji un pēc ranga labākie no otro vietu ieguvējiem uzreiz kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet pārējās astoņas komandas četrās kvalifikācijas spēlēs noskaidros vēl četrus ceturtdaļfinālistus.