10.02.2014 19:16

Kamaniņu braucējas pēc pirmās dienas otrajā desmitā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elīza Tīruma Elīza Tīruma Krišjānis Grantiņš

Soču ziemas olimpisko spēļu trešajā dienā sacensības sāka kamaniņu braucējas, tostarp arī abas olimpisko spēļu debitantes no Latvijas.

Pēc pirmajiem diviem braucieniem krimuldiete Elīza Tīruma ieņem 11. vietu, bet siguldiete Ulla Zirne ir sešpadsmitā.

Pirmo braucienu veica 31 kamaniņu braucēja. Galvas tiesu pārāka pār konkurentēm bija šīs sezonas pasaules līdere vāciete Natālija Geizenbergere, kura tuvāko sekotāju Erinu Hemlinu no ASV apsteidza par gandrīz pussekundi (precīzāk – 0,465 s). Toties otro no devītās vietas šķīra tikai 0,2 sekundes.

Nedaudz tālāk pēc pirmā mēģinājuma ierindojās abas latvietes. E. Tīruma uzrādīja vienpadsmito rezultātu, no Geizenbergeres atpaliekot par 1,035 sekundēm, bet U. Zirne sacensības uzsāka ar piecpadsmito laiku (+1,234 s). Jāpiezīmē gan, ka abas sportistes brauca ar diezgan "tāliem" starta numuriem (20. un 21.).

Otro braucienu Elīza veica par gandrīz trim sekundes desmitdaļām ātrāk nekā pirmo, taču vietas izteiksmē tas situāciju neuzlaboja. Pēc pirmās dienas viņa saglabāja 11. pozīciju un no pirmā desmitnieka atpaliek par 0,202 sekundēm. Savukārt Ulla otrajā mēģinājumā uzrādīja 21. rezultātu un summā noslīdēja uz 16. pozīciju.

N. Geizenbergere pārsvaru pār savu tautieti, Vankūveras olimpisko čempioni Tatjanu Hifneri palielināja līdz 0,766 sekundēm, bet E. Hemlina noslīdēja uz trešo vietu (+0,818 s). Tīruma un Zirne galvenajai favorītei zaudē attiecīgi 1,763 un 2,470 sekundes.

Trešais un ceturtais brauciens kamaniņu braucējām paredzēts otrdien plkst. 16.30 un 18.10 pēc Latvijas laika.

Cerīgus rezultātus svētdien un pirmdien notikušajos oficiālajos treniņbraucienos uzrādījusi Siguldas kamaniņu braucēju Andra un Jura Šicu ekipāža. Pirmajā dienā viņi abos braucienos uzrādīja otro labāko rezultātu, bet otrajā dienā bija ceturtajā un otrajā vietā. Visos četros mēģinājumos ātrākie bija sezonas līderi Tobiass Vendls un Tobiass Arlts no Vācijas.

Latvijas sportistu pagaidām augstāko vietu – devīto – pirmdien izcīnīja biatlonists Andrejs Rastorgujevs. 12,5 km iedzīšanas distancē viņš pieļāva tikai vienu kļūdu un spēja no 17. pozīcijas startā pakāpties par astoņiem pakāpieniem. Olimpiskajam čempionam francūzim Martēnam Furkadam alūksnietis finišā zaudēja 48,3 sekundes.

Šorttreka sacensībās 1500 metru distancē Roberto Puķītis, pateicoties tiesnešu lēmumam, iekļuva pusfinālā, kur savā slidojumā ieņēma piekto vietu sešu dalībnieku konkurencē un kopvērtējumā finišēja 15. vietā. Savukārt ātrslidotājs Haralds Silovs 500 metru distancē divu slidojumu summā ieņēma 37. vietu 39 dalībnieku konkurencē.