09.02.2014 16:20

Rode nobraucienā pēdējais starp finišējušajiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Rode nobraucienā pēdējais starp finišējušajiem www.infoski.lv

Kalnu slēpotājs mārupietis Roberts Rode svētdien ierindojās 47. vietā Soču ziemas olimpisko spēļu nobrauciena disciplīnā.

R. Rode 3,5 km garo braucienu veica divās minūtēs un 17,50 sekundēs, kas bija sliktākais rezultāts no finišu sasniegušajiem braucējiem. No priekšpēdējās vietas īpašnieka rumāņa Akiriloajes Roberts atpalika par 0,04 sekundēm, bet olimpiskajam čempionam Matiasam Maieram no Austrijas zaudēja 11,27 sekundes.

Sudraba medaļu izcīnīja itālietis Kristofs Innerhofers, kurš uzvarētājam zaudēja 0,06 sekundes, bet bronzas medaļu ieguva norvēģis Četils Jansruds, kurš bija vēl sekundes četras simtdaļas lēnāks. No 49 dalībniekiem divi nefinišēja.

"Šī ir viena no taktiski smagākajām trasē pasaulē. Tajā nav tik liels ātrums, bet ļoti daudz jāgriež līkumi. Vienā vietā pieļāvu kļūdu un biju uz izdzīvošanas robežas, zaudējot kādu sekundi, pusotru. Treniņos tajā vietā nebija problēmu," pēc sacensībām žurnālistiem stāstīja Rode. "Kopumā esmu vīlies par rezultātu, jo augšdaļu izbraucu labāk nekā treniņos. Laikam pietrūka spēka lejai. Man galvenais bija nobraukt savu spēju robežās, tomēr pilnībā tas neizdevās."

Sākotnēji mārupietis Sočos bija plānojis startēt visās kalnu slēpošanas disciplīnās, taču atteicies no 14. februārī paredzētā starta superkombinācijā un gatavosies supergigantam. Roberts arī atzina, ka, lai gan nopietnā kājas savainojuma sekas vairs neizjūt, pietrūkstot sacensību prakses.