06.02.2014 15:36

Martinu Dukuru Sočos apmierinās tikai zelts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martinu Dukuru Sočos apmierinās tikai zelts ekrānšāviņš no www.olympic.org

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) interneta vietnē Soču ziemas olimpisko spēļu atklāšanas priekšvakarā publicēta ziņa, kas veltīta siguldiešu Dukuru ģimenei.

Martins Dukurs tiek raksturots kā neapšaubāms olimpisko skeletona sacensību favorīts un galvenais pretendents uz Latvijas pirmā ziemas olimpisko spēļu čempiona titulu. Autori arī atgādina, ka jaunākais no brāļiem Soču "Sanki" trasē pagājušā gada februārī izcīnīja spožu uzvaru Pasaules kausa posmā.

"Ja nebūšu labākajā sportiskajā formā, parādīšu tikai pusi no tā, uz ko esmu parasti spējīgs, un beigās iegūšu sudraba medaļu, noteikti nebūšu laimīgs. Mans mērķis ir būt pašam labākajam," savas ambīcijas neslēpj pēdējo gadu pasaules labākais skeletonists.

Martins Dukurs atzīst, ka skeletonā starp viņu un brāli nav nekādu noslēpumu. "Lai arī mēs esam konkurenti, mēs dalāmies ar informāciju, ja trasē izdodas atrast optimālu trajektoriju vai ir pieļauta kāda kļūda."

Savukārt trīs gadus vecākajam Tomasam ģimenes iekšējā konkurence nozīmē papildu motivāciju. "Tas palīdz progresēt un kļūt par labākiem sportistiem. Soči ir sezonas galvenās sacensības, un mēs esam cītīgi strādājuši treniņos, lai tur parādītu labāko sniegumu."

SOK arī īpaši piezīmē, ka šāgada piecos Pasaules kausa izcīņas posmos Martins Dukurs izcīnījis piecas uzvaras un allaž viņam blakus uz goda pjedestāla bijis brālis Tomass. "Mans sapnis ir atgriezties Latvijā kopā ar diviem olimpisko spēļu medaļniekiem," brāļu tēvs un treneris Dainis Dukurs neslēpj, ka vēlētos turpināt šo tradīciju.