25.01.2014 18:09

Martinam Dukuram Pasaules kauss, Eiropas zelts un 100 000 eiro

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Martinam Dukuram Pasaules kauss, Eiropas zelts un 100 000 eiro Krišjānis Grantiņš

Nestabili sāktā Pasaules kausa izcīņas sezona skeletonistam Martinam Dukuram beigusies ar pilnīgu triumfu.

Siguldietis uzvarēja Pasaules kausa pēdējā posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts, piekto reizi pēc kārtas kļuva par Pasaules kausa ieguvēju un nopelnīja 100 000 eiro prēmiju.

Savu pārākumu pār konkurentiem Martins Kēnigzē trasē parādīja, sasniedzot pārliecinoši labākos rezultātus abos braucienos, turklāt otrajā arī laboja trases rekordu (50,17 sekundes).

Uzreiz aiz brāļa divu braucienu summā ierindojās Tomass Dukurs, kurš pēc pirmā brauciena bija trešais, bet otrajā spēja apsteigt Metjū Antuānu no ASV. Jaunākajam brālim Tomass zaudēja 0,82 sekundes, bet trešās vietas ieguvēju vācieti Franku Rommelu apsteidza par sekundes astoņām simtdaļām. Līdz ar to viņam gan Eiropas čempionāta sudrabs, gan otrā vieta Pasaules kausa izcīņas kopvērtējumā otro gadu pēc kārtas.

"Acīmredzot skeletona Dievs mani mīl. Mana uzvara simtprocentīgi ir visas mūsu komandas nopelns. Viņi ir pelnījuši brīvdienas un lai tik parāda vietu kartē [kur gribētu aizbraukt atpūsties]," turot rokā simbolisko čeku par 100 000 eiro, pēc finiša teica Martins Dukurs. "Jackpot" prēmija, kas pienācās visu sešu braucienu uzvarētājam sezonas pēdējos trijos Pasaules kausa posmos, viņam pienācās otro sezonu pēc kārtas.

Vēl viena brāļu Dukuru dubultuzvara ir cerīgs signāls pirms gaidāmajām Soču ziemas olimpiskajām spēlēm.