26.03.2012 10:15

Handbolistēm 4. vieta Izaicinājuma kausa izcīņā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas sieviešu handbola izlases rindās spēlē arī vairākas Pierīgas handbolistes. Latvijas sieviešu handbola izlases rindās spēlē arī vairākas Pierīgas handbolistes. Latvijas Handbola federācija

Triju Pierīgas komandu spēlētāju pārstāvētā Latvijas dāmu handbola izlase ierindojusies ceturtajā vietā astoņu komandu konkurencē Bulgārijā notikušajā Eiropas Handbola federācijas (EHF) Izaicinājuma kausa izcīņā.

Latvijas valstsvienība, kuras galvenā trenere ir Stopiņu novada handbola komandas (NHK) vadītāja Ginta Ozoliņa, grupu turnīrā ar 37:19 uzvarēja Armēniju, ar 23:16 Moldovu, ar 20:33 zaudēja Bulgārijai un apakšgrupā ieņēma otro vietu. Finālspēlē par trešo vietu visā turnīrā Latvijas jaunās handbolistes sīvā cīņā piekāpās Izraēlai 28:29.

Viena no Latvijas izlases vārtsardzēm Bulgārijā bija Velta Vuškāne no Stopiņu NHK, bet par vienu no rezultatīvākajām laukuma spēlētājām kļuva viņas kluba biedrene Elza Seržante – četrās spēlēs viņa guva 16 vārtus. Izlases rindās spēlēja arī Līga Daugaviete no Salaspils handbola kluba, kura guva divus vārtus.

Turnīrā Bulgārijā piedalījās handbolistes, kuras dzimušas 1989. gadā un jaunākas.