25.03.2012 19:32

Kalnu slēpotājs Zvejnieks Norvēģijā sasniedz personisko rekordu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kalnu slēpotājs Zvejnieks Norvēģijā sasniedz personisko rekordu Latvijas Slēpošanas savienība

Mārupietis Kristaps Zvejnieks Norvēģijas čempionātā kalnu slēpošanā sasniedzis savu visu laiku labāko rezultātu, slalomā ierindojoties otrajā vietā.

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) ranga sacensībās, kas notika 1994. gada ziemas olimpisko spēļu norises vietā Hafjelā, Zvejnieks uzvarētājam, šāgada pasaules junioru čempionam Henrikam Kristofersenam divu distanču summā zaudēja 0,44 sekundes.

Par šo rezultātu Zvejnieks nopelnīja 14,55 FIS punktus, kas viņam ir labākais rādītājs karjerā. Punktus aprēķina, ņemot vērā sacensību dalībnieku sastāvu – sportistu skaitu, viņu vietu pasaules rangā, sacensībās uzrādītos rezultātus utt. Jo punktu mazāk, jo rezultāts augstvērtīgāks (Kristapa līdzšinējais rekords bija 17,13 punkti par uzvaru februārī FIS sacensībās slalomā).

Iepriekš Norvēģijas čempionātā Kristaps Zvejnieks ieņēma 13.vietu superkombinācijā (nobrauciens plus slaloms), 40.vietu supergigantā un 19.vietu milzu slalomā.

Pieticīgākus rezultātus uzrādīja divi citi Latvijas kalnu slēpotāji. Mārupietis Roberts Rode bija 48.vietā supergigantā un 60.vietā milzu slalomā, bet siguldietis Kaspars Daugulis – 75.vietā supergigantā un 65.vietā milzu slalomā. Slalomā viņiem bija jāstartē kā vieniem no pēdējiem un ar citu sportistu izdangāto trasi neizdevās tikt galā.