25.03.2012 16:36

«Jūrmalas sports» – par medaļām, Stopiņu NHK – par palikšanu virslīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Kluba «Jūrmalas sports» handbolisti Latvijas čempionāta otro posmu beiguši ceturtajā vietā un izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā tiksies ar handbola klubu (HK) «Vaiņode», kas starpfinišu sasniedza piektajā pozīcijā.

Latvijas čempionāta pirmo posmu, kurā startēja desmit komandas, «Jūrmalas sports» pabeidza piektajā vietā, bet pēc otrā posma, kurā divus apļus aizvadīja piecas labākās komandas, pakāpās uz ceturto. Pirms pēdējās kārtas jūrmalniekiem bija izredzes pacelties arī uz trešo, taču svētdien Ludzā tika piedzīvots zaudējums 24:31 pret vietējo sporta klubu «Latgols».

Pamatturnīru Jāņa Valeiko trenēta komanda pabeidza ar astoņām uzvarām, vienu neizšķirtu, astoņiem zaudējumiem un 17 punktiem – par četriem mazāk nekā SK «Latgols» un par septiņiem vairāk nekā HK «Vaiņode», kas būs jūrmalnieku sāncenši ceturtdaļfinālā.

Jūrmalas un Vaiņodes handbolisti šosezon aizvadījuši trīs savstarpējās spēles, un divās no tām uzvarēja «Jūrmalas sports». Šī pāra uzvarētāji pusfinālā tiksies ar regulārās sezonas uzvarētājiem «Dobeles Tenax» handbolistiem.

Tostarp cīņu par palikšanu virslīgā turpina Stopiņu novada handbola komanda. Turnīrā par 7.-10.vietu divas kārtas līdz beigām Ulbrokas handbolisti ieņem desmito vietu, no handbola kluba «Ogre» atpaliekot par četriem punktiem. Ja viņiem neizdosies pakāpties no pēdējās pozīcijas, par vietu virslīgā nākamsezon nāksies sacensties pārspēlēs ar pirmās līgas labāko komandu.