21.03.2012 18:14

Sestdien Inčukalna novadā – pirmās enduro sprinta sacensības

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sestdien Inčukalna novada Silciemā noritēs Latvijas Motosports federācijas kausa izcīņas pirmā posma sacensības enduro sprintā.

Šāda veida sacensības Latvijā notiks pirmo reizi un ļaus motobraucējiem pārbaudīt savas braukšanas iemaņas jaunā un vēl nepieredzētā veida, informēja rīkotāji.

Enduro sprints ir veidots uz klasiskā enduro bāzes. Sacensības tiek organizētas dabīgajā reljefā ar atsevišķiem ātrumposmiem. No klasiskā enduro tās atšķiras ar to, ka ir vienas dienas pasākums un notiks marķētā trasē, kurā netiks izmantoti koplietošanas ceļi. Viena apļa garums būs apmēram 20-30 km, dienā sportistiem jānobrauc 3-4 apļi. Katrā aplī paredzēti divi ātrumposmi un divi laika kontroles punkti.

Enduro sprinta trase tiek veidota tā, lai arī līdzjutējiem tā būtu interesanta un labi pārskatāma. Kā jau ierasts klasiskajā enduro, arī enduro sprintā interesantākās cīņas norisināsies tieši speciālajos ātruma posmos. Uzvarētājus noteiks septiņās motociklu klasēs.

Sacensībās var piedalīties ar krosa un CSDD nereģistrētiem motocikliem. Nav nepieciešama autovadītāja apliecība, taču sportistiem jābūt apdrošinātiem.

Kopumā tas ir lielisks veids, kā jebkuram sportistam ar jebkādu motociklu atvieglotā režīmā iepazīties ar enduro, bet pieredzējušajiem enduro braucējiem iesildīties pirms Latvijas čempionāta sezonas sākuma.

Sacensību sākums plkst.12, laureātu apbalvošana paredzēta ap plkst.16.30.