19.03.2012 15:51

Pirmie trīnīši Latvijas futbola vēsturē – no Garkalnes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(3 balsojumi)
LFF Attīstības daļas vadītājs Dainis Gudermanis ar jauno futbolistu - trīnīšu - licencēm. LFF Attīstības daļas vadītājs Dainis Gudermanis ar jauno futbolistu - trīnīšu - licencēm. www.lff.lv

Pirmo reizi Latvijas Futbola federācijas (LFF) pastāvēšanas vēsturē izsniegtas licences trīnīšiem – futbola skolas «Garkalne» 2005. gada 19. novembrī dzimušajiem jaunajiem futbolistiem brāļiem Ralfam, Tomam un Nikam Šakeļiem.

LFF Attīstības daļas, kas ikdienā nodarbojas ar Latvijas jauno futbolistu licencēšanu, vadītājs Dainis Gudermanis stāsta: «Sākumā mums likās, ka treneris ir iesniedzis viena spēlētāja trīs licenču pieprasījumus, tomēr, pārbaudot spēlētāju sarakstu, izrādījās, ka Ralfs, Toms un Niks Šakeļi ir trīnīši, turklāt arī uz licencēm attēlotajās bildēs viņi apģērbti vienādi, un vienīgā atšķirība ir redzama tikai sejas grimasēs,

Noteikti gribam novēlēt brāļiem Šakeļiem panākumus un izaugsmi futbolistu karjerā. Varbūt kādu dienu Latvijas futbola izlases sākumsastāvā mēs ieraudzīsim trīs vienā dienā dzimušus brāļus.»


Puišus futbols ļoti aizrāvis, futbola skolas «Garkalne» sastāvā viņi jau piedalījušies atsevišķos nelielos turnīros. Trīnīšu mamma Irina laikrakstam «Diena» atklājusi, ka puikām īsus, kodolīgus vārdus kopā ar vīru Raivo izvēlējušies ne bez nodoma: «Lai ātrāk viņus varētu sasaukt! Es nejokoju, jau tad nojautu, ka viņi būs ļoti ātri.»

Pēc viņas teiktā, puišu līdzība izskatā futbola laukumā varētu samulsināt pretinieku spēlētājus, un tādēļ tai vajadzētu kļūt par Šakeļu trio trumpi.