26.09.2013 12:50

Salaspils karatē klubs jauno sezonu sāk ar veiksmīgu startu Rumānijā

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspils karatē klubs jauno sezonu sāk ar veiksmīgu startu Rumānijā www.salaspils.lv

21. septembrī Rumānijas pilsētā Oradeā notika starptautiskās karatē sacensības, kas uz sešiem tatami pulcēja aptuveni 400 sportistu. Salaspils karatē klubu (SKK) un Latviju šajā turnīrā pārstāvēja desmit sportisti.

Sacensībās startēja sportisti no Latvijas, Rumānijas, Serbijas, Ungārijas, Melnkalnes, Slovākijas un Horvātijas. Salaspiliešiem šīs bija pirmās sacensības šajā treniņu sezonā.

Sacensības, kā vienmēr, sakās ar "kata" disciplīnu (formālais vingrinājumu komplekss). Eduards Doroņins 20 sportistu konkurencē 10–11 gadu vecuma kategorijā ieguva 1. vietu. Nākamais uz tatami iznāca Deivs Birzulis un 8–9 gadu vecuma kategorijā 23 sportistu konkurencē izcīnīja 1. vietu.

Latvijas izlases dalībnieks un SKK līderis Edvīns Granovskis izcīnīja divas sudraba medaļas gan savā vecuma grupā (14–15 gadi), gan vecākā (16–20 gadi) kategorijā, pieļaujot nelielas kļūdas un zaudējot tikai finālos.

Vēlāk notika sacensības "kumite" disciplīnā (cīņa ar reālu pretinieku). Tajā startēja paši pieredzējušākie SKK sportisti – Arvils Andersons, Daniels Volkovs, Vladislavs Perkaņuks, Maksims Sazanovs, Artūrs Karnafeļs, Artūrs Jankovičs un Edvīns Granovskis.

Izcilus rezultātus sasniedza Daniels Volkovs un Vladislavs Perkaņuks, izcīnot savās vecuma kategorijās zelta medaļas. Ļoti veiksmīgi startēja Artūrs Jankovičs, kurš 24 sportistu konkurencē kategorijā "junior" (16-17 gadi) izcīnīja sudrabu. Labi cīnījās Artūrs Karnafeļs – ļoti sīvā cīņā rezultāts bija 1:1 (Artūrs piekāpās mājiniekam, kurš pēc tam ieņēma 1. vietu). Maksims Sazanovs spēja uzvarēt divas cīņās, bet zaudēja trešajā cīņā par iekļūšanu pusfinālā. Labi paradīt savus spēkus izdevās Arvilam Andersonam, kurš izcīnīja bronzu 12–13 gadu veco grupā svara kategorijā virs 52 kg.

Komandu sacīkstēs "kumite" disciplīnā 12–15 gadu vecuma kategorijā salaspilieši Arvils Andersons, Daniels Volkovs, Vladislavs Perkaņuks un Edvīns Granovskis spēja izcīnīt 3. vietu. Šajā kategorijā mūsu sportisti bija vieni no jaunākajiem, jo visiem šobrīd ir tikai 13 gadi, bet citu komandu sportistiem – jau 15 gadi.

SKK komanda (Artūrs Karnafeļs, Artūrs Jankovičs, Maksims Sazanovs) 16–20 gadu kategorijā pirmajā kārtā piekāpās spēcīgajai komandai no Rumānijas. Maksims Sazanovs uzvarēja ar rezultātu 8:1, Artūrs Karnafeļs ar rezultātu 2:1 pēc nopietnas traumas piekāpās mājiniekiem, bet Artūrs Jankovičs ar rezultātu 3:1 zaudēja savu cīņu. Rezultātā divi zaudējumi, un Rumānijas komanda tika nākamajā kārtā.

Romana Sledzevska trenētā SKK komanda kā trešā labākā komanda septiņu valstu konkurencē saņēma speciālu balvu. Svarīgi, ka SKK pārstāvēja tikai 10 sportisti, turpretī 1. vietu ieguva spēcīgā Serbijas komanda ar 50 sportistiem, bet 2. vietu – Melnkalne ar 30 sportistiem. Latvijas pārstāvji – Salaspils karatē kluba komanda – 10 sportistu sastāvā spēja izcīnīt 12 medaļas.