30.08.2013 10:11

Zaķumuižā aizvadīti Ropažu Sporta un atpūtas svētki

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zaķumuižā aizvadīti Ropažu Sporta un atpūtas svētki www.ropazi.lv

24. augustā Zaķumuižā norisinājās 12. Ropažu novada Sporta un atpūtas svētki. Ļoti neraksturīgi Ropažu sporta svētkiem šogad laiks dalībniekus patiesi lutināja – ne lietus lāses visas dienas garumā.

Siltā un saulainā augusta sestdienā Zaķumuižā komandās pulcējās 381 dalībnieks, un aptuveni 40 dalībnieki (vesela komanda) piedalījās individuāli, nepārstāvot nevienu komandu.

Sporta dienas atklāšanas gājienā 14 komandas cēli nesa karogus, skaļi sauca devīzes, gatavībā pievarēt visas disciplīnas un uzvarēt. Komandas cīnījās sīvi un spraigi, katrs punkts bija svarīgs, draudzība tika piemirsta, esot uz spēles laukuma, taču par pieklājīgu un "tīru" spēli gan netika piemirsts.

"Ģimenes startu" viens no visinteresantākajiem uzdevumiem bija dzeltenā paklāja apgriešana. Stāvot uz kvadrātveida dzeltena paklāja "ģimenei" – septiņiem cilvēkiem – jāapgriež paklājs uz otru pusi. Cik "ģimeņu", tik variantu, katrs izmantoja savu loģisko piegājienu.

Kā jau katru gadu, tika organizētas riteņbraukšanas sacensības pirmsskolas vecuma bērniem, emociju pilna disciplīna gan bērniem, gan vecākiem. Bērni ķiverēs, turot kājiņas uz divriteņa pedāļiem, klausījās vecāku norādījumus, kā ātrāk un labāk veikt disciplīnu.

Par 2013. gada uzvarētājiem kļuva "VISA 9", kuras komandu sastādīja 104 dalībnieki – Zaķumuižas iedzīvotāji. 2. vietu ieguva komanda ZS "Rasas" un 3. vietu komanda "Lapiņas".

Fotogaleriju skatīt šeit.