07.08.2013 10:17

Ropažos "Krievi" uzvar posmā un kopvērtējumā

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ropažos "Krievi" uzvar posmā un kopvērtējumā www.ropazi.lv

4. augusta pēcpusdienā, kad tika noskaidroti Ropažu novada pludmales volejbola turnīra 3. posma, kā arī visa turnīra uzvarētāji, saule sportistus lutināja pat pārāk daudz. Turnīra noslēdzošajā posmā karsti gāja gan spēles laukumā, gan rezultātu tabulās.

Pirms 3. posma šķita, ka kopvērtējuma uzvarētāji jau zināmi. Komandai "Nezinu" 16 punkti, teorētiski apsteigt viņus nav iespējams. Bet, tā kā viņi šajā posmā nepiedalījās, intriga par to, kurš būs uzvarētājs, saglabājās līdz pat pēdējam punktam posma fināla cīņā.

3. posmā dalību pieteica 12 pāri, no kuriem 6 piedalījās visos posmos, saglabājot cerību, jebkāda rezultāta gadījumā izlozē laimēt jaunu bīča bumbu.

Ņemot vērā veiksmīgi aizvadīto 2. posmu, arī šoreiz izspēles sistēma palika nemainīga – pāri tika sadalīti 2 apakšgrupās (katrā grupā seši pāri). Lai tiktu nākamajā kārtā un tuvāk vietai uz pjedestāla, nepieciešama 1.–3. vieta grupā. Tālākās cīņas risinājās starp sešiem veiksmīgākajiem dienas pāriem, ņemot līdzi jau izspēlēto spēļu rezultātus.

Summējot visas grupu spēles un pusfināla rezultātus, cīņā par 3. vietu "mazajā finālā" tikās komandas "Kike" (Toms Lejiņš un Baiba Bukeviča) un "Vienalga" (Agnija Dobrovoļska un Rolands Mejers). Šajā spēlē uzvaru guva Agnija un Rolands, iegūstot 3. vietu noslēdzošajā posmā.

Cīņa par 1.–2. vietu posmā, kurā spēkiem mērojās komandas "Zanny" (Ričards Žeļņeronoks un Zane Jablonska) un "Krievi" (Baiba Kučika un Raitis Kučiks), līdzinājās īstam volejbola duelim. Šajā spēlē tika noteikti ne tikai posma uzvarētāji, bet arī visa turnīra labākais pāris. Katram pārim bija nepieciešama uzvara un 10 punkti, kas par to pienākas kopvērtējuma ieskaitē. Sīvā cīņā seta galotnē uzvaru izcīnīja komanda "Krievi", kas ar rezultātu 21:19 pārspēja komandu "Zanny", atstājot viņus 2. vietā.

Šīs vasaras pludmales volejbola turnīrā jauktajām komandām kopvērtējumā triju posmu summā ar 17 punktiem triumfēja komanda "Krievi", balvā saņemot kausus, diplomus un jaunu volejbola bumbu, 2. vietā ar 16 punktiem ierindojās komanda "Zanny", bet uz pjedestāla trešā pakāpiena kāpa komanda "Nezinu", arī saņemot 16 punktus, taču, tā kā "Zanny" piedalījās turnīra pēdējā posmā, saskaņā ar nolikumu viņi saņem augstāku vietu turnīrā.

Kopsummā turnīrā piedalījās 26 pāri, tajā skaitā seši, kuri bija klāt visos posmos. Tā kā viens no duetiem jau ieguva balvā bumbu, ilgi gaidītā bumbu izloze notika starp atlikušajiem pieciem pāriem ("Komando", "LLAI", "Kike", "Precamies", "Bez nosaukuma"). Šogad veiksmīgākas bija komandas "Kike" un "LLAI", kas balvā ieguva bīča bumbas.

Ar šo turnīru vasaras sezona sportā nebeidzas. 24. augustā Zaķumuižas stadionā tiks atklāti 12. Ropažu novada sporta un atpūtas svētki, kur jau atkal būs iespēja pierādīt sevi laukumā un satikt savus sporta draugus.