21.02.2012 06:09

Ar Zvejnieka un Āboltiņas uzvarām noslēdzas Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā

Autors  aprinkis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas kausa 1.posmā kalnu slēpošanā pārliecinošas uzvaras Zvejniekam un Āboltiņai, bet Rode netiek pie rezultāta.

Vakar Siguldā Kordes trasē Latvijas Slēpošanas savienības organizētajā Latvijas kausa pirmā posmā otrajā sacensību dienā kalnu slēpotāji sacentās slaloma disciplīnā. Vīriešiem elites grupā uzvaru izcīnīja SK «Virsotne» pārstāvis Kristaps Zvejnieks, bet dāmām labākā bija Agnese Āboltiņa no SK «Rīgas favorīts», informē portāls www.sigulda.lv.

Dāmām slalomā 18 dalībnieču konkurencē dominēja junioru grupas dalībnieces. Agnese Āboltiņa uzrādīja labākos laikus abos braucienus un izcīnīja uzvaru, kas viņai ir otrā Latvijas kausa pirmajā posmā, jo Vitas Ciesnieces audzēkne bija ātrākā arī supergigantā sestdien. Abos braucienos iekļūstot trijniekā, pirmo godalgoto vietu šajā posmā – otro vietu, izcīnīja SK «Pantera» pārstāve Ieva Meldere. Labāko trijnieku noslēdza Liene Bondare, kurai šī arī bija pirmā godalgota vieta Latvijas kausa pirmajā posmā.

Vīriem, kaut arī trijniekā bija divi junioru grupas pārstāvji, tomēr junioru dominance tik spilgti kā dāmām neizpaudās. Pārliecinošu uzvaru svinēja galvenais favorīts Kristaps Zvejnieks (divu braucienu summā 39,82 sekundes). Līdz ar to Kristaps atkārtoja pagājušā gada pirmajā posmā sasniegto – uzvaras visās trijās disciplīnās. Otro vietu izcīnīja mājinieks, elites grupas pārstāvis Kaspars Daugulis (SK «Kore»), kurš Kristapam divu braucienu summā zaudēja 1,85 sekundes, bet trešajā vietā ierindojās Mārtiņš Onskulis SK «Pantera».

Jau otro dienu pēc kārtas neveiksmes vajāja nupat 29.vietu Pasaules kausā izcīnījušo Robertu Rodi, kurš nepabeidza pirmo braucienu slalomā. Līdz ar to nevienā no disciplīnām viņš netika pie ieskaitīta rezultāta.

Otrais posms Latvijas kausam notiks jau šajā nedēļas nogalē, bet šoreiz Pilsētas trasē, Siguldā.