13.06.2013 10:23

Salaspilī aizvadīts pludmales volejbola turnīrs "Smiltis 2013"

Autors  www.salaspils.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pēc bagātīgi nolijuša lietus dienas vidū pludmales volejbolistus vakarā Salaspils sporta skolas stadionā laika apstākļi lutināja ar bezvēju un saulīti.

Tas ļāva izspēlēt skaistas "bumbas" un iepriecināt ne tikai pašus sportistus, bet arī atbalstītājus – radus un draugus, kuri turpat stadiona zālienā varēja baudīt skaistu spēli un sauli.

Sacensības spēkiem mērojās trīs sieviešu un 12 vīriešu komandas. Jāatzīst, ka daži spēlēt gribētāji palika "aiz borta", jo bija ieradušies uz komandu reģistrāciju, kas noslēdzās plkst. 18.20, pārāk vēlu. Tādējādi sporta dzīves organizatori Salaspils novadā vēlreiz vērš dalībnieku uzmanību, ka pirms turnīra ir jāiepazīstas ar sacensību nolikumu.

Sieviešu turnīra spēles noritēja pēc apļa sistēmas. Rezultātā sīvā cīņā finālā pie zelta godalgām tika studentes no LSPA – Annija Grosberga, Lelde Bērziņa un Santa Roze – no "Paldies, Valdi!" komandas, kas ar rezultātu 21:16 pārspēja sudraba medaļu ieguvējas Evu Solovjovu un Inesi Auziņu no "Trešās komandas". Trešajā vietā, iemēģinot roku pludmales volejbolā, palika Salaspils handbolistes Laura Daugaviete, Dace Potapova un Natālija Šilova no komandas "Rozītes".

Vīru komandu turnīrs norisinājās pēc citas izspēles sistēmas – divpadsmit komandas tika sadalītas četrās apakšgrupās, kur katrs komandu "trijnieks" aizvadīja savstarpējās spēles un noskaidroja vienu spēcīgāko apakšgrupas komandu. Izturīgākās un stabilākās komandas iekļuva pusfinālā.

A grupas uzvarētāji komanda "Vienalga" ar divām sievietēm sastāvā izrādīja apbrīnojamu konkurenci pārējiem turnīra dalībniekiem, tikās ar D grupas uzvarētājiem komandu "KNAUF" un piekāpās vien ar rezultātu 11:15. Savukārt B grupas čempioni komanda "Kur ir Visvaldis?" spēlēja pusfinālā ar D grupas spēcīgāko komandu "Simijs AirLines" (8:15).

Rezultātā bronzas spēlē pie medaļām tika jau pieminētā komanda "Vienalga" ar Leldi Bērziņu, Santu Rozi un Didzi Rozi sastāvā, kas ar rezultātu 21:19 pārspēja "Kur ir Visvaldis?" puišus Kārli Bernānu, Edgaru Matisu un Aivo Gorbunovu. Savukārt spēlē par zeltu "KNAUF" komanda ar Guntaru Pakalnu, Andreju Kijko un Artūru Jeske sastāvā uzveica spēcīgo "Simijs AirLines" komandu (21:18), tādējādi izcīnot čempiona titulu, aiz sevis atstājot Daini Reinholdu, Kristapu Lībieti un Raimondu Ozoliņu, kuriem nācās samierināties ar sudraba godalgu.

Turnīra godalgoto vietu ieguvēji tika apbalvoti ar piemiņas diplomiem un medaļām. Sacensību organizatori saka paldies tiesnešiem, sacensību dalībniekiem un atbalstītājiem, kā arī atgādina, ka "Smiltis 2013" pludmales volejbola turnīrs vēl nav beidzies – vasarā ir gaidāma nākamā kārta, kurā tiek aicināti visi šīs spēles piekritēji.