06.09.2012 11:29

Raidījums: Bailes par tularēmiju iet plašumā, risinājuma nav

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Raidījums: Bailes par tularēmiju iet plašumā, risinājuma nav www.tvnet.lv

Atbildīgās valsts iestādes īsti nezina, kā pārbaudīt tularēmijas ierosinātāja iespējamību ūdenstilpēs, tādēļ iedzīvotājus pārņem arvien lielāks uztraukums.

Noskaidrot, vai savā piemājas dīķī nav izveidojies tularēmijas perēklis, pagaidām ir neiespējami, jo par veselības jomu atbildīgās institūcijas "spēlē tenisu", cilvēku ar dīķa ūdens paraugu sūtot no iestādes uz iestādi. Par to pārliecinājies "Rīgas Apriņķa Avīzes" un portāla "Apriņķis.lv" galvenais redaktors Raivis Bahšteins, kurš dzīvo tikai trīsarpus kilometru attālumā no dīķa Salaspils novada Silabriežos, kur ar tularēmiju pirms pāris nedēļām sasirga seši bērni.

Pļaujot zāli pie sava piemājas dīķa, tajā, tāpat kā Silabriežos, tika manītas ūdensžurkas, kuras mediķi pagaidām min kā galvenās vaininieces tularēmijas izplatīšanā Silabriežu dīķī. Raivis, kurš ir tēvs sešus gadus vecajam dēlam, ne bez iemesla uztraucas par šo faktu. Tamdēļ viņš nolēmis, ka vajadzētu paņemt ūdens paraugu, lai to pārbaudītu.

Taču teju visas darba dienas garumā, sazinoties ar 18 medicīnas nozares cilvēkiem, neviens no tiem nespēja dot atbildi, kur lai šādu ūdeni pārbauda.

Par to vairāk LNT raidījuma "Tautas balss" sižetā: