24.04.2018 18:14

Carnikavas iedzīvotājiem iespēja pieteikties bezmaksas smēķēšanas atmešanas nodarbībām

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas iedzīvotājiem iespēja pieteikties bezmaksas smēķēšanas atmešanas nodarbībām pixabay.com

Carnikavas un Carnikavai tuvējo apkaimju pieaugušie iedzīvotāji, kuri vēlas atmest smēķēšanu, aicināti pieteikties smēķēšanas atmešanas grupā. Nodarbības būs bez maksas un notiks no 7. maija līdz 18. jūnijam Carnikavas Sociālā dienesta dienas centrā "Pīlādzis".

Pirmā informatīvā smēķēšanas atbalsta grupas nodarbība notiks 7. maijā plkst. 17.00–18.30. Tās laikā būs iespēja iepazīties ar grupas vadītāju, kvalificētu psiholoģi Solvitu Valteri, kā arī uzzināt vairāk par turpmākām nodarbībām. Pārējās sešas atbalsta grupas nodarbības plānotas vienu reizi nedēļā, pirmdienās, sākot no 14. maija, plkst. 17.00–18.30 turpat, Carnikavas Sociālā dienesta dienas centrā "Pīlādzis" Stacijas ielā 5, Carnikavā, informē projekta vadītāja Sandra Rubene.

Uz nodarbībām aicināts ikviens pilngadīgs, smēķējošs Carnikavas vai Carnikavai tuvējo apkaimju iedzīvotājs, kurš vēlas atmest smēķēšanu vai ir saņēmis veselības aprūpes speciālista rekomendācijas pārtraukt smēķēšanu un ir motivēts to darīt.

Pieteikties aicināti gan tie, kuri pirmo reizi domā par smēķēšanas atmešanu, gan arī tie, kuri jau kādreiz mēģinājuši atmest, bet nav izdevies. Nodarbību laikā speciālista vadībā būs iespēja saņemt palīdzību un atmest smēķēšanu, kā arī apgūt jaunas iemaņas, kā veiksmīgi pārvarēt vēlmi atsākt smēķēšanu pēc atbalsta grupas nodarbību noslēguma, skaidro projekta vadītāja.

Pieteikties var, izmantojot interneta vietni www.nesmekesu.lv vai sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt., e-pasta vēstulē jānorāda "Vārds, uzvārds, tālr. numurs, – Carnikavas grupa". Jautājumu gadījumā ir iespēja sazināties ar organizatoriem, zvanot pa tālr. 26180109. Vairāk informācijas vietnē esparveselibu.lv un nesmekesu.lv.

Atbalsta grupa tiek organizēta Veselības ministrijas projekta ietvaros. Līdz 2019. gada martam visā Latvijā notiks 50 smēķēšanas atmešanas atbalsta grupu nodarbības, vēsta S. Rubene.