28.03.2018 13:32

Ulbrokas sporta kompleksa tehniskajā telpā izlijis hlors

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas sporta kompleksa tehniskajā telpā izlijis hlors Stopiņu novada pašvaldības arhīvs

Mediji, tai skaitā televīzijas raidījums "Bez tabu" jau ziņoja par iespējamu ķīmiskas vielas noplūdi Ulbrokas sporta kompleksā. "Rīgas Apriņķa Avīze" sazinājās ar Stopiņu novada domi, lūdzot notikuma un tam sekojošo pasākumu plašāku izklāstu Esam saņēmuši domes sabiedrisko attiecību speciālistes Ineses Skrastiņas atbildi, ko publicējam pilnībā.

"Ulbrokas sporta kompleksa peldbaseinā, 26. martā ap plkst. 9.30 tehniskais darbinieks tehniskajā telpā veica ķīmiskas vielas pārliešanu (hlors) sistēmas papildināšanai, kuras laikā notika vielas izplūšana uz grīdas darbinieka neuzmanības dēļ.

Pēc notikušā peldbaseina telpās izplatījās asa, kodīga smaka. Nekavējoties tika veikta telpu vēdināšana, vielas savākšana, bērnu evakuācija no peldbaseina (3.a klases skolēniem peldbaseinā notika sporta stunda). Ulbrokas sporta kompleksa medicīnas māsa izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādi tehniskā darbinieka veselības pārbaudei.

Skolēni, atgriežoties klasē, sūdzējās par kairinājuma sajūt kaklā, un 12 bērni tika aizvesti pie skolas medicīnas māsas. Medicīnas māsa veica bērnu apskati, izmērīja asinsspiedienu, sazinoties ar sporta kompleksa medicīnas māsu, bērnu drošības apsvērumu dēļ, tika pieņemts lēmums izsaukt NMPD bērnu pārbaudei. Medicīnas māsas sazinājās ar bērnu vecākiem.

NMPD brigādes mediķi nolēma visus bērnus vest uz medicīnas iestādi, lai veiktu pārbaudes. Viens vecāks atteicās bērnu nogādāt medicīnas iestādē, bet viena bērna vecāks pats savu bērnu aizveda uz slimnīcu. Skolas medicīnas māsas pēcpusdienā sazinājās ar slimnīcu un pārliecinājās, ka nevienam bērnam veselības traucējumi nav konstatēti un visi atlaisti mājās.

Tajā pašā dienā, ap plkst. 12.20 Stopiņu peldbaseinā pārbaudi veica Veselības inspekcija, kas konstatēja, ka "visas nelaimes gadījuma sekas uzreiz bija likvidētas, grīdas tika izskalotas ar ūdeni, telpas tika pastiprināti vēdinātas." 28. martā Stopiņu novada dome ir saņēmusi Veselības inspekcijas vēstuli ar rekomendācijām sporta kompleksā konstatēto nepilnību novēršanai:

"1. paredzēt Kompleksa gaisa apmaiņas organizēšanas principa tehnisko ekspertīzi, nodrošinot iespēju nosūces gaisa novadīšanu no tehniskās telpas virs ēkas jumta atsevišķi no kopējās ēkas ventilācijas sistēmas, tādējādi novēršot iespējamo risku piesārņotā gaisa ietekmei uz Kompleksa funkcionālo zonu gaisa kvalitāti;

2. organizēt ķīmisko vielu un maisījumu uzglabāšanu tehniskajā telpā, nodrošinot ķīmisko maisījumu uzglabāšanu oriģinālajos traukos uz paliktņiem, uz kuriem ir etiķetes ar nepieciešamo informāciju, saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes regulas Nr. 1272/2008 prasībām, kā arī ievērojot darba drošības noteikumus apkalpojošam personālam".

Tā kā negadījums notika tehniskajā telpā – šķidrums nolija uz grīdas – tam nav nekāda saistība ar peldbaseina ūdeni un ūdens kvalitāte atbilst visām prasībām.

Stopiņu peldbaseinā ieradās arī Valsts policijas pārstāvji, kas veica negadījuma vietas fotofiksāciju un paskaidrojumu saņemšanu no darbiniekiem.

Stopiņu novada pašvaldība un peldbaseina atbildīgie darbinieki atvainojas visiem bērniem un vecākiem par radītajiem nepatīkamajiem pārdzīvojumiem, un izsakām pateicību par sapratni. Veiksim visus pasākumus, lai turpmāk šādi gadījumi nenotiku."