12.10.2017 12:15

Slimnīcā nogādā ar tēju apdegumus guvušu mazuli

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Slimnīcā nogādā ar tēju apdegumus guvušu mazuli arhīvs

Trešdien Rīgas reģionā apmēram divus gadus veca meitene apgāza uz galda atstātu tējas krūzi, kā rezultātā guva apdegumus un tika nogādāta slimnīcā, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola. Bērns guva vēdera un pēdas termiskus apdegumus.

Tāpat vakar Rīgas reģionā slimnīcā tika nogādāta 35 gadus veca sieviete, kura, kurinot krāsni, pārāk ātri aizvēra aizbīdni, kā rezultātā telpa piepildījās ar dūmiem. Sieviete sūdzējās par galvas sāpēm, sliktu dūšu un miegainību, kā rezultātā tika piesaistīti mediķi, un sieviete tika nogādāta slimnīcā ar saindēšanos ar tvana gāzi.

Vakar Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā tika nogādāti divi cilvēki, kas cieta ceļu satiksmes negadījumos. Vienā no gadījumiem slimnīcā tika nogādāts Rīgas reģionā automašīnas notriekts 35 gadus vecs vīrietis, kurš guva krūškurvja traumu ar ribu lūzumiem, galvas traumu, kā arī augšdelma lūzumu. Tāpat Rīgas reģionā automašīna aizķēra 54 gadus vecu vīrieti, kurš Austrumu slimnīcā tika nogādāts ar galvas, muguras un iegurņa kaula traumām.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 1059 izsaukumiem, no tiem 143 bijuši saistīti ar dažādām traumām un negadījumiem.