26.09.2017 16:38

Jūrmalā visu oktobri varēs piedalīties veselības veicināšanas pasākumos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Jūrmalā visu oktobri varēs piedalīties veselības veicināšanas pasākumos Ivars Ķezbers

Jau ceturto gadu Jūrmalā rudeni sagaida ar pasākumiem veselības un labsajūtas uzlabošanai. Kopumā vairāk nekā 100 dažādas Veselības mēneša aktivitātes turpināsies visu oktobri – bezmaksas nodarbības, veselības pārbaudes, procedūras, kā arī lekcijas par veselīgu dzīvesveidu.

Aktīvā dzīvesveida piekritēji Veselības mēnesī varēs bez maksas apmeklēt nūjošanas, ielu vingrošanas un ciguna nodarbības brīvā dabā. Oktobrī Majoru Sporta laukumā būs iespēja apgūt skrituļslidošanu profesionāla trenera vadībā. Piedāvājumā izmēģināt ko jaunu iekļautas groove deju nodarbības, kas aicina ļauties pozitīvām emocijām, atbrīvojot prātu un ķermeni kustībā, informē Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Krieviņa.

Veselības mēneša programmā iekļautas bezmaksas veselības pārbaudes: iespēja izmērīt asinsspiedienu, noteikt cukura un holesterīna līmeni, pārbaudīt plaušu veselību, pēdu un kāju nagu veselību, kā arī konsultēties ar speciālistiem un saņemt ieteikumus veselības uzlabošanai. Piedāvājumā ir arī mākslas, mūzikas un deju terapijas nodarbības.

Jaunu iemaņu un vērtīgu padomu gūšanai tiek piedāvātas speciālistu lekcijas un semināri par fiziskās un garīgās veselības jautājumiem, sāpju novēršanu, organisma atveseļošanu, relaksācijas un ergonomijas pamatprincipiem, norāda domes pārstāve.

Īpaši piedāvājumi šogad Veselības mēnesī sagatavoti gados vecākiem cilvēkiem. Latvijas Universitātes P. Stradiņa medicīnas koledža rīko pēdu veselības speciālistu konsultāciju dienu senioriem no 65 gadu vecuma. Jūrmalas Veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs senioriem piedāvā lekciju ciklu, kurā iekļautas deju terapijas, relaksācijas, pašmasāžas un citas praktiskas nodarbības labsajūtas uzlabošanai. Kūrorta rehabilitācijas centrā "Jaunķemeri" notiks Atvērto durvju diena, kuras laikā seniori varēs iepazīties ar rehabilitācijas centrā pieejamajām iespējām veselības veicināšanai.

Arī pilsētas uzņēmēji – spa, medicīnas, veselības uzlabošanas pakalpojumu sniedzēji un restorāni – aicina jūrmalniekus un pilsētas viesus baudīt rudeni Jūrmalā un ir sagatavojuši īpašus piedāvājumus, kas atrodami mājaslapā www.visitjurmala.lv.

Jūrmala ir pirmā pilsēta Latvijā, kurai piešķirts "Veselīgas pilsētas" statuss, līdz ar to jau tradicionāli rudens Jūrmalā tiek sagaidīts ar pasākumu ciklu, kas veltīts veselībai un labsajūtai. Veselības mēneša laikā kā jūrmalniekiem, tā pilsētas viesiem ir iespēja uzzināt par iespējām dzīvot veselīgāk un jaunatklātās aktivitātes izmantot arī ikdienā, vēsta I. Krieviņa.