25.09.2017 14:05

Uzsākts darbs pie Ģimenes ārstu klīnikas izveides projekta Siguldas poliklīnikā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzsākts darbs pie Ģimenes ārstu klīnikas izveides projekta Siguldas poliklīnikā pixabay.com

Lai nodrošinātu kvalitatīvus ģimenes ārstu un pediatra pakalpojumus un iespēju tos saņemt novada iedzīvotājiem ērtā laikā, Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics ir iniciējis Latvijā vēl nebijušu pilotprojektu "Ģimenes ārstu klīnikas izveide Siguldas poliklīnikā".

Pilotprojekta ietvaros plānots Siguldas poliklīnikā izveidot Latvijā unikālu brīvprātīgi apvienojušos ģimenes ārstu klīniku, nodrošinot novadniekiem pieeju ģimenes ārstiem arī darba dienu vakaros un sestdienās. Tāpat plānots, ka klīnikā būs pieejams pašvaldības apmaksāts pediatrs, kura pakalpojumi novada iedzīvotājiem būs pieejami bez ģimenes ārsta nosūtījuma, informē Siguldas novada pašvaldībā.

"Novadā, kuru raksturo stabili dzimstības rādītāji, kvalitatīva izglītība un plašas brīvā laika pavadīšanas iespējas, šobrīd iztrūkstošais posms ir jaundzimušajiem un bērniem nodrošināts brīvi pieejams pediatra pakalpojums. Lai ģimenes ārsti droši varētu uzņemties atbildību par visiem ģimenes locekļiem, īpaši brīžos, kad pasaulē nāk jaundzimušais, brīvi, bez ģimenes ārsta norīkojuma pieejami pediatra pakalpojumi būs ieguvums mūsu ģimenēm un arī pašiem ģimenes ārstiem," uzskata Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics.

Strādājot pie mūsdienīgas un ērtas klientu apkalpošanas sistēmas, plānots izveidot arī reģistratūru ar elektronisku pieteikšanās sistēmu, tādējādi atvieglojot pierakstīšanās procesu un ietaupot iedzīvotāju laiku.

Siguldas novada domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics aicina novada ģimenes ārstus uz ieceres apspriešanas sanāksmi 23. oktobrī plkst. 16.00 Siguldas slimnīcas aktu zālē, vēsta pašvaldībā.