25.09.2017 11:16

Kučinskis: Veselības finansēšanas likums šonedēļ nonāks Saeimā

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kučinskis: Veselības finansēšanas likums šonedēļ nonāks Saeimā Valsts kanceleja

Veselības aprūpes finansēšanas likums šonedēļ nonāks Saeimā, šodien Ministru kabineta komitejas sēdē sacīja valdības vadītājs Māris Kučinskis (ZZS).

Ministru kabineta komiteja pirmdien atbalstīja Veselības ministrijas izstrādātā Veselības aprūpes finansēšanas likumprojekta tālāku virzību. Minētais jautājums tiks iekļauts rītdienas, 26. septembra, valdības sēdes dienas kārtībā.

Kučinskis stāstīja, ka attiecībā uz likumprojekta tālāku virzību ir panākta vienošanās par to, ka šis likumprojekts netiks iekļauts nākamā gada budžeta paketē, kā arī šīs nedēļas laikā tas tiks iesniegts izskatīšanai Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā.

Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (V) uzsvēra, ka minētais likums ir nepieciešams un tas jāvirza pēc iespējas ātrāk, tomēr partija "Vienotība" vēlas, lai likumā tiktu minēta atruna, ka valsts veselības apdrošināšanas kritēriji un mehānisms tiks izstrādāti līdz 2018. gada 31. decembrim.

Arī finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) pauda pārliecību, ka pēc iespējas ātrāk jābūt skaidrībai par veselības obligātās apdrošināšanas procesu.

Veselības ministre Anda Čakša informēja, ka Veselības ministrija sadarbībā ar citām ministrijām līdz 2018. gada 31. decembrim izstrādās veselības obligātās apdrošināšanas piedāvājumu, lai mazinātu neskaidrības par veselības apdrošināšanas procesu.