13.09.2017 10:53

Veselības un sporta nedēļā Siguldas novadā popularizēs veselīgu un aktīvu dzīvesveidu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas novada pašvaldība no 18. līdz 23. septembrim organizē tradicionālo Veselības un sporta nedēļu, kuras laikā novadnieki bez maksas var apmeklēt ārstus, piedalīties dažādās sportiskās aktivitātēs, praktiskās nodarbībās un lekcijās par veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.

Iniciatīvu organizēt Veselības dienu Siguldas novada pašvaldība aizsāka 2012. gadā, lai veicinātu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību novadniekiem. Pasākums tiek organizēts divas reizes gadā, un tā laikā novadniekiem bez maksas ir iespēja konsultēties ar ārstiem un veselības aprūpes speciālistiem, kā arī iegūt informāciju par to, kā uzlabot un saglabāt veselību, liecina pašvaldības informācija.

Piemēram, pirmdien Siguldas Sporta centrā interesentiem būs iespēja noklausīties lekcijas "Sabalansēts dzīvesveids senioriem", "Sieviešu veselībai – uzturs un menopauze" un "Psiholoģiskā sagatavotība un tās priekšrocības sportā", Raiņa parkā piedalīties lentošanas jeb slackline treniņā un Faluņ Dafa vingrojumu un meditācijas apmācības nodarbībā, "DTO Pola Dance" studijā izmēģināt spēkus "Pole Fitness" akrobātiku un spēku attīstošā pasākumā vai veselības profilakses centrā "Malus" piedalīties Yiņ jogas nodarbībā.

Nedēļas garumā dažādi pasākumi paredzēti arī "Fischer" Slēpošanas centrā, bērnu centrā "Kā mājās", Siguldas pagasta kultūras namā, Siguldas sporta skolā, Mākslu skolā "Baltais flīģelis", rehabilitācijas centrā "Krimulda", Jūdažu Sabiedriskajā centrā, Mores pagasta tautas namā, Allažu sporta centrā un citur.


23. septembrī no plkst.10.00 līdz 16.00 Siguldas Sporta centrā (Ata Kronvalda ielā 7A) norisināsies Veselības dienas pasākumi, un jau uzsākta iepriekšēja reģistrācija pie Siguldas novada Veselības dienas speciālistiem. Darba dienās no plkst.10.00 līdz 16.00, zvanot uz tālruni 25764073 (LMT) vai 25318751 (Tele2), novadnieki var pieteikties bezmaksas konsultācijām pie kardiologa, imunologa un dermatologa, osteoporozes skrīningu un elektrokardiogrammu. Pieraksta laiki kāju vēnu skrīningam un pēdu diagnostikai ir aizpildīti.

Citas Siguldas novada Veselības dienas speciālistu konsultācijas būs pieejamas bez iepriekšējas reģistrēšanās. Uzrādot Siguldas novada iedzīvotāja ID karti, bez maksas būs pieejamas fizioterapeita konsultācijas un stājas pārbaude, būs iespēja veikt cukura, holesterīna, hemoglobīna un skābekļa līmeņa noteikšanu, kā arī asinsspiediena un D vitamīna mērījumus. Tāpat varēs noteikt ķermeņa masas indeksu, veikt acu spiediena mērījumus un plaušu pārbaudi, kā arī miegainības un stresa testus. Darbosies Insulta profilakses kabinets, kā arī varēs veikt HIV, B un C hepatīta testus. No plkst.10.00 līdz 14.00 donorus gaidīs Valsts asinsdonoru centra speciālisti.

Veselības dienas laikā Siguldas Sporta centrā būs pieejamas arī izglītojošas lekcijas un darbības, kā arī sportiskas aktivitātes. Piemēram, interesentiem būs iespēja tikties ar diētas ārsti Lolitu Viju Neimani, vecmāti, ūdens dzemdību speciālisti Aiju Mikovu, psihologu Ansi Jurģi Stabiņģi. Varēs piedalīties gongu terapijas nodarbībā, ko vadīs holistiskā terapeite Marija Mežecka. Tāpat tiks organizēta nūjošanas apmācība un pārgājiens, kā arī ģimeņu orientēšanās sacensības un citas aktivitātes.

Plašāku informāciju par Veselības un sporta nedēļas programmu meklējiet Siguldas novada pašvaldības vietnē šeit un šeit.