15.07.2016 10:42

Carnikavas aptieka atgriežas jaunā veidolā

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas “BENU Aptiekas” vadītāja Ilze Zirnīte (pirmā no kreisās) ar darbiniecēm aptiekas atkalatvēršanas dienā. Carnikavas “BENU Aptiekas” vadītāja Ilze Zirnīte (pirmā no kreisās) ar darbiniecēm aptiekas atkalatvēršanas dienā. Einārs Binders

Nedēļas vidū, ieguvusi jaunu, klientiem ērtāku izkārtojumu, darbu atsāka "BENU Aptieka" Carnikavā, Rīgas ielā 14A. Kā stāsta aptiekas vadītāja farmaceite Ilze Zirnīte, aptieka Carnikavā, tirdzniecības centrā "Mego", atrodas jau kopš 2008. gada, un tai ir savs uzticams klientu loks.

"Lai gan bijām slēgti tikai nedēļu, pastāvīgie apmeklētāji atvēršanas dienā nāca pie mums ar ziediem un laba vēlējumiem un sacīja, ka viņiem šķitis – esam prom veselu mūžību," teic I. Zirnīte.

Pēc remonta aptiekā ir jauns mēbeļu koncepts ar plašām pašapkalpošanās iespējām – atvērti plaukti tādām ikdienas precēm kā kosmētika, mutes dobuma un zobu higiēna, vitamīni, dažādas personiskās higiēnas preces, tējas. Klientiem ir ērti orientēties, kurā plauktā kādu preci meklēt, līdz ar to gadījumos, kad farmaceita konsultācija nav nepieciešama, klients pats bez steigas var izvēlēties sev nepieciešamo preci.

"Agrāk viss aptiekas sortiments bija salikts atvilktnēs vai skapjos un tikai mēs, aptiekas darbinieki, zinājām, kur un kas atrodas, bet tagad katrs, kurš pie mums ienāks, viegli varēs ieraudzīt, kur atrodas ārstnieciskā kosmētika, bērniem domātās vai mutes dobuma un zobu higiēnas preces, tējas, zāles kuņģim, uztura bagātinātāji, inhalācijas aparāti, termometri un citas ar cilvēka veselību saistītas preces, kuras var iegādāties bez ārsta receptes.

Lai klientiem, kuri visus šos gadus bijuši mums uzticīgi, būtu viegli orientēties plašajā aptiekas sortimentā, ir padomāts par loģisku piedāvājuma grupējumu un labi saprotamām informatīvām norādēm. Ja pircējs skaidri zinās, ko vēlas, nevajadzētu būt nekādām grūtībām vēlamo preci viegli atrast. Taču, ja radīsies šaubas par savu izvēli, aptiekas darbinieks sniegs konsultāciju un palīdzību," skaidro aptiekas vadītāja. Un piebilst, ka, tā kā aptieka atrodas vienā ēkā ar doktorātu, "daudzi apmeklētāji uz šejieni nāk pēc ārsta izrakstītajām recepšu zālēm, kuras arī turpmāk izsniegs farmaceits, jo tās neatrodas pašapkalpošanās zālē tāpat kā bezrecepšu medikamenti".

Vēl viens jaunums, kas, pēc I. Zirnītes domām, uzlabos aptiekas darbu, ir tas, ka turpmāk šeit strādās seši farmaceiti, jo "BENU Aptiekas" kolektīvam ir pievienojušās divas piektā kursa studentes – Ieva un Karīna.

"Ieguvums šajā ziņā ir tāds, ka mēs varēsim saviem klientiem sniegt kvalitatīvākas individuālās konsultācijas, atvēlot katram klientam tik daudz laika, cik nepieciešams. Piemēram, aprunājoties ar pircēju, reizēm viņam iesakām nevis pirkt uztura bagātinātāju, bet tomēr labāk aiziet pie daktera un pārbaudīt veselību, nodot analīzes, uztaisīt rentgenu. Tikai runājot ar klientu, var uzzināt, kādas zāles vislabāk ieteikt, kāda tieši ir klienta problēma un kāds risinājums vislabāk piemērojams."

Jaunais, ērtais iekārtojums aptiekā ļaus ietaupīt laiku gan pircējiem, gan pašiem farmaceitiem.