23.01.2015 09:36

Pierīgas slimnīcās gripas slimnieku nav

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Slimību profilakses un kontroles centrs 20. janvārī izziņoja gripas epidēmijas sākumu valstī. Gripa ir akūta, sevišķi lipīga vīrusu infekcija, kas skar elpceļus, un tai raksturīgs ļoti straujš izplatīšanās ātrums.

Gripas un akūtu augšējo elpceļu infekciju monitoringa dati liecina, ka pagājušajā nedēļā četrās Latvijas pilsētās saslimstība ar gripu ir pārsniegusi 100 gadījumu uz 100 000 iedzīvotāju: Daugavpilī 123,6 uz 100 000 iedzīvotāju; Jelgavā 197,7; Jēkabpilī 133,3; Rēzeknē 172,1. Līdz ar to bija pamats izziņot gripas epidēmijas sākumu.

Vidēji Latvijā saslimstība sasniegusi 75,5 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Gripas gadījumi reģistrēti visās vecuma grupās. Visaugstākā saslimstība ir vecumā no 5 līdz 14 gadiem. Palielinājies arī stacionēto pacientu skaits – monitoringā iesaistītās slimnīcas informējušas par 83 hospitalizētiem gripas pacientiem un 17 pacientiem, kuriem gripa izraisījusi pneimoniju.

Lai noskaidrotu, kāda situācija ir Pierīgā, portāls "Apriņķis.lv" sazinājās ar abu Pierīgas novadu slimnīcu galvenajiem ārstiem.

SIA "Siguldas slimnīca" galvenais ārsts Valdis Siļķe informēja, ka novadā nav novērota gripas izplatība: "Siguldas slimnīcā karantīnu pagaidām neesam ieviesuši, un pašreiz Siguldas gaiss diezgan labi tiek galā ar gripas vīrusu. Ambulatorie slimnieki ir, bet graujoša situācija patlaban Siguldā nav."

Pašvaldības SIA "Ādažu slimnīca" valdes loceklis Pēteris Pultraks paskaidroja: "Mums ir dienas stacionārs, un patlaban neviena ar gripu slima pacienta mūsu stacionārā nav. Ja ir akūtie pacienti, viņi vēršas pie privāti praktizējošiem ģimenes ārstiem."