18.11.2014 16:55

Deserts svētku galdam – dzērveņu, biezpiena un svaigā siera kūka

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Deserts svētku galdam – dzērveņu, biezpiena un svaigā siera kūka Einārs Binders

"Rudeņos mūsu mājās ļoti iecienīta ir dzērveņu, biezpiena un svaigā siera kūka, ko gatavošu arī uz valsts jubileju. Šajā garšīgajā un veselīgajā desertā esmu apvienojusi vitamīniem bagātās dzērvenes un vērtīgos piena produktus, ko atsevišķi bērni ne labprāt ēd, bet no tiem pagatavotā kūka ir viņu mīļākais deserts."

Šādu recepti iesaka divu bērnu māmiņa, konditore Dace Tomsone no Olaines.

Vajadzīgie produkti: 4 olas,100 g miltu, 230 g cukura, kārbiņa (250 g) svaigā siera "Mascarpone", 250 g saldā krējuma, 200 g biezpiena, 150 g svaigu dzērveņu, 15 g želatīna, 5 g kanēļa, ½ tējkarote vaniļas cukura, saujiņa kaltētu dzērveņu. Dekorēšanai dzērveņu ievārījums, kurā iemaisītas svaigas ogas.

Pagatavošanas gaita:

Biskvītam 4 olas saputo ar 100 g cukura. Kad masa trīskāršojusies, viegli iecilā 100 g miltu, kas samaisīti ar 5 g kanēļa un saujiņu kaltētu dzērveņu. Lej tortes formā, kas izklāta ar cepamo papīru, liek sakarsētā cepeškrāsnī un 180 grādu temperatūrā cep apmēram 10 minūtes.

Dzērveņu krēmam sablendē 150 g dzērveņu un caur sietiņu izspiež sulu. Bļodā liek 150 g "Mascarpone" siera, 200 g biezpiena, 150 g saldā krējuma, 100 g cukura, dzērveņu sulu un 10 g uzbriedināta, ūdens peldē izkausēta želatīna. Ar blenderi sakuļ viendabīgā masā.

Vaniļas krēmam bļodā liek100 g "Mascarpone" siera, 100 g saldā krējuma, 30 g cukura, pustējkaroti vaniļas cukura un 5 g uzbriedināta, ūdens peldē izkausēta želatīna. Visu sakuļ ar blenderi.

Tortes formā liek atdzesēto biskvītu. Virs tā liek pusi no dzērveņu krēma, izlīdzina, liek ledusskapja saldētavā un ļauj, lai atdziest aptuveni 15 minūtes. Kad tas sastindzis, liek vaniļas krēma kārtu, izlīdzina, un atkal liek saldētavā atdzesēt. Beigās liek otru pusi dzērveņu krēma, izlīdzina un dekorē ar dzērveņu ievārījumu, kurā iemaisītas svaigas ogas.

Kūku liek ledusskapī, un ļauj, lai tā pāris stundas ievalkās. Tad tā ir gatava pasniegšanai galdā. Labu apetīti!