22.11.2013 12:56

Latvijas audžuģimenes gatavas uzņemt "Maxima" traģēdijā cietušos bērnus

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas audžuģimenes gatavas uzņemt "Maxima" traģēdijā cietušos bērnus arhīvs

Vairākas Latvijas audžuģimenes ir gatavas izmitināt "Maxima" traģēdijā cietušos bērnus.

Labklājības ministrijas pārstāve Zane Brīvmane pastāstīja, ka sadarbībā ar Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekciju (VBTAI) ir apzvanītas visas Zolitūdes skolas un bērnudārzi, lai noskaidrotu, kuri bērni nav skolā un kāpēc. Tāpat VBTAI Bērnu un pusaudžu uzticības tālrunis 11 611 sazinās ar skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm, lai piedāvātu psiholoģisku atbalstu.

Noskaidrojies, ka vairāku bērnu vecāki ir pazuduši vai ievainoti, sacīja Z. Brīvmane. VBTAI ministrijai ziņojusi, ka bērni ir pie radiniekiem, bet palīdzību gatava sniegt arī krīzes komanda.

Lai saņemtu audžuģimenes atbalstu, LM lūdz zvanīt pa uzticības tālruni 11611 vai VBTAI pa tālruni 67359128.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā Zolitūdē sabrukušā lielveikala "Maxima" drupās atrasti 33 bojāgājušie. Trīs no tiem ir ugunsdzēsēji.

Kā informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā, negadījumā cietuši 34 cilvēki, no tiem 28 nogādāti slimnīcās, sešiem sniegta palīdzība notikuma vietā. Cietušo vidū astoņi ir ugunsdzēsēji. Neatliekamās palīdzības pārstāvji uzsvēruši, ka vairāki no cilvēkiem traģēdijā cietuši ļoti smagi un par viņu dzīvību vēl būs jācīnās.

Valsts policijā saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess, notiek tā izmeklēšana.

Lai uzzinātu par saviem tuviniekiem, kuri, iespējams, cietuši šajā nelaimē un nogādāti slimnīcā, iedzīvotāji var zvanīt pa tālruni 67337813 un 25617442.