03.10.2013 13:21

Silakrogā bez maksas varēs pārbaudīt vēnas

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Starptautiskās veselības un kustības nedēļas aktivitāšu ietvaros 7. oktobrī Ropažu novada pašvaldība piedāvā iespēju iedzīvotājiem bez maksas pārbaudīt kāju vēnu stāvokli un saņemt ārsta konsultāciju.

Iedzīvotājiem būs iespējams uz vietas iegādāties arī asinsriti uzlabojošus un spēcinošus preparātus, kā arī jaunu preparātu sāpošām locītavām. Bezmaksas pārbaude un konsultācija notiks no plkst. 14 līdz 20 Ropažu novada multifunkcionālajā centrā "Silakrogs". Uz pārbaudi iepriekš jāpierakstās, zvanot pa tālruni 29690233, 67398696.

Vēnu mazspēja ir vēnu slimība, kas ar laiku rada nepatīkamas izmaiņas ādā – tā kļūst bieza, parādās brūni vai balti plankumi, vissmagākā pakāpe ir čūlas. Šī slimība ir vismaz vienai trešdaļai cilvēku un sākās diezgan nemanāmi – ar smaguma sajūtu kājās dienas beigās, to tirpšanu, sāpīgu nogurumu, niezēšanu, krampjiem. Šie simptomi norāda, ka slimība ir sākotnējā stadijā. Šīs sajūtas nedrīkst ignorēt, tas jau ir pirmais trauksmes signāls, lai nepieļautu slimības progresu.