14.08.2013 14:21

Ropažnieces aicina uz krūšu pārbaudi mobilajā mamogrāfā

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mobilais mamogrāfs. Mobilais mamogrāfs. Publicitātes foto

21. augustā Ropažos, laukumā pie Ropažu Kultūras un izglītības centra, no plkst.10 līdz plkst. 17 būs "Veselības Centra 4" mobilais mamogrāfs, kurā sievietes varēs veikt krūšu pārbaudes.

Lai veiktu izmeklējumu, nepieciešams iepriekšējs pieraksts. Pierakstīties varat zvanot pa telefoniem 67 14 28 40 un 27 86 66 55. Pierakstīties varat arī uz izmeklējumu augustā. Pacientu ērtībām izmeklējumu atbildes tiks nosūtītas uz personu norādīto dzīvesvietas adresi. 

Sievietēm, kuras ir saņēmušas uzaicinājuma vēstuli no Nacionālā veselības dienesta Valsts skrīninga programmas ietvaros veikt valsts apmaksātu krūts vēža profilaktisko pārbaudi, mamogrāfijas izmeklējums ir bezmaksas. Līdzi jāņem uzaicinājuma vēstule, karte, kas būs klāt un pase. Uzaicinājuma vēstule ir derīga divus gadus no iesūtīšanas datuma. Ar ģimenes vai ārstējošā ārsta, kuram ir līgumattiecības ar Nacionālo veselības dienestu, norīkojumu veikt diagnostisko mamogrāfijas izmeklējumu, izmeklējums maksā Ls 2. No pacienta līdzmaksājuma atbrīvotās iedzīvotāju kategorijas, līdzi ņemot oficiālās izziņas, būs atbrīvotas no pacientu līdzmaksājuma.

Dāmas, kas vēlas veikt mamogrāfijas izmeklējumu, bet kurām nav ģimenes ārsta vai ārstējošā ārsta norīkojuma, un nav arī Nacionālā veselības dienesta uzaicinājuma vēstules, un, kuras ir vecuma grupā virs 40 gadiem, izmeklējums ir maksas pakalpojums, kas maksā Ls 27.50. Vecumā līdz 40 gadiem, ja ārsts nav nozīmējis mamogrāfijas izmeklējumu, speciālisti iesaka vispirms veikt krūšu ultrasonogrāfiju.

Savukārt Ropažu novada pašvaldība nodrošina bezmaksas transportu iedzīvotājiem no citiem Ropažu novada ciemiem nokļūšanai uz centru un atpakaļ. Bezmaksas sabiedriskais transports kursēs šādi: Tumšupē plkst. 9.50; Augšciemā plkst. 10.20; Kākciemā plkst. 10.40; Zaķumuižā plkst. 10.55, Silakrogā plkst. 11.05; Muceniekos plkst. 11.15. Atpakaļ uz visiem Ropažu novada ciemiem aptuveni plkst. 14 no Ropažu Kultūras un izglītības centra.