26.06.2013 14:53

Regulāri pārbaudīs ūdens kvalitāti Ropažu peldvietās

Autors  www.ropazi.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Lai ropažnieki droši varētu veldzēties no tveices kādā no četrām peldvietām, pašvaldība par saviem līdzekļiem peldūdens kvalitāti.

Arī šogad Ropažu novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātnisko institūtu "Bior" par ūdens mikrobioloģisko izmeklējumu veikšanu Ropažu novada populārākajās peldvietās, lai vasaras sezonā kontrolētu ūdens piesārņojumu populārākajās peldvietās. Ūdens paraugu mikrobioloģiskie izmeklējumi tiks veikti reizi mēnesī vasaras mēnešos četrās Ropažu novada populārākajās peldvietās: Silezerā, Silakrogā; Lielās Juglas peldvietā Ropažos, pie Ropažu dambja, Lielās Juglas peldvietā Zaķumuižā un Tumšupē, pie "Zītaru" mājām.

Pirmās ūdens analīzes ņemtas 6. jūnijā, un to rezultāti liecina, ka ūdens paraugu mikrobioloģisko izmeklējumu rādītāji saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr. 608 "Noteikumi par peldvietu ūdens monitoringu, kvalitātes nodrošināšanu un prasībām sabiedrības informēšanai" atbilst pieļaujamajām peldūdens kvalitātes normām, tātad peldēties minētajās četrās vietās Ropažu novadā ir atļauts.

Informācija par ūdens kvalitāti un atbilstību peldūdens normām tiks publicēta arī turpmāk www.ropazi.lv un Ropažu novada pašvaldības izdevumā "Ropažu Vēstis".